Foto - www.piatapresei.ro

Orban îl atacă pe Rareș Bogdan. “Number one” a devenit, brusc, “pervers” politic. Președintele PNL l-a atacat dur pe primvicepreședintele Rareș Bogdan, din cauza criticilor acestuia la adresa miniștrilor, conform unor surse liberale care au sifonat în presă. 

”Nu e normal să critice miniștrii. Fiecare comunică în felul său, dar asta nu înseamnă că trebuie criticați. Din contră.”, ar fi spus Orban în ședința Biroului Executiv al partidului.

El a mai spus că ”miniștrii PNL trebuie apărați puternic” și că ar fi bine ca liberalii să se sprijine reciproc. ”Asta nu e solidaritate, face un joc pervers. Nu e normal să mă laude pe mine și să se dezică de miniștri”, și-ar fi exprimat Ludovic Orban(„Ludovic „atomicul”) nemulțumirea. Rareș Bogdan nu a fost prezent la ședința BEx, dar Ludovic Orban a precizat că i-a spus și în față aceste lucruri.

Citeste si Clotilde Armand acuză PNL de cârdășie cu PSD

Totul a pornit după ce, la finele săptămânii trecute, la ședința Consiliului Național al partidului, Rareș Bogdan a spus că miniştrii ar trebui ”să facă rugăciuni pentru sănătatea prim-ministrului Ludovic Orban”, atât pentru faptul că i-a ales în echipa guvernamentală, cât şi pentru faptul că de multe ori comunică şi pentru ei.

„Să faceţi rugăciuni în fiecare zi în sănătatea lui Ludovic Orban („Ludovic „atomicul”) . Din trei motive.

  • Unu: pentru că v-a ales să faceţi parte din echipa guvernamentală.
  • Doi: pentru că m-a invitat, m-a susţinut să intru în PNL şi să plec din presă. Şi vă spun de ce: pentru că, dacă aş fi rămas în presă, nu ştiu cum aţi fi scos cămaşa şi cât de bine v-aţi fi simţit după câteva emisiuni făcute de mine cu Oreste Teodorescu, Cristi Diaconescu, Ion Ioniţă. Nu mulţi, trei-patru dintre dumneavoastră.
  • Şi trei: să îi mai mulţumiţi o dată lui Ludovic Orban („Ludovic „atomicul”) pentru faptul că este un adevărat pompier atomic şi comunică de multe ori şi pentru dumneavoastră. Să ştiţi că o spune un om care vine din presă şi continuă să iubească presa.

Nu consideraţi niciodată presa un duşman. Învăţaţi din ceea ce face Ludovic Orban şi înţelegeţi – comunicarea e singura armă şi singura şansă. Chiar dacă faceţi lucruri excepţionale, dacă nu comunicaţi, creaţi o problemă PNL, nu doar dumneavoastră, şi premierului.

Bucuraţi-vă că aveţi paratrăsnetul şi omul care vă acoperă atunci când dumneavoastră, din diverse motive, refuzaţi comunicarea”, a spus Rareș Bogdan de la tribuna Consiliului Național.

În fond, Rareș Bogdan le-a ținut o foarte bună lecție de PR instituțional, guvernamental. De ce este “pervers”? Pentru că îi spune ministrului Sănătății să nu mai fugă ca un popândău când dă ochii cu ziariștii? Că îi spune ministresei de la Educație să nu mai facă circ josnic cu televiziunea după ea? Că îl atenționează pe Ion Ștefan să lase naibii grinda la locul ei și să explice decent cum e cu suprafața casei și cu impozitul aferent? Că le-a explicat, cu o sinceritate camaraderească, cum trebuie să se poarte cu presa, interfața lor cu publicul, cu alegătorii?

Și încă ceva: Orban, de când în PNL se pune pumnul în gură, de când nu se mai poate vorbi liber? Probabil de când vechiul PNL a fost infestat cu pedeliști, obișnuiți cu cnutul și sudalma lui Petrov!

Dureros, probabil, pentru Orban și ciracii lui guvernamentali, a fost mai ales citirea în cheie reală a afirmației lui Rareș Bogdan cu rămânerea lui în presă: „Norocul vostru că nu mai sunt în presă, mamelucilor, că vă desființam în dezbaterile televizate!” O recunoaștere dureroasă a faptului că „atomicul” are multe loaze în guvern!   

#NEWS #GuvernulMeu

Rareș Bogdan, despre liderii PNL: ””La lada de gunoi a istoriei cu ei!”