Ideea îi aparține Primăriei Capitalei condusă de Gabriela Firea. Firea a și explicat cum se vor face aceste lucruri, și anume prin expropieri și apoi demolări.

Proiect științifico- fantastic 

Primăria Capitalei are planuri mari. Se dorește decongestionarea uneia dintre cele mai aglomerate zone din Capitală ,Prelungirea Ghencea -, printr-un proiect de amploare , denumit  „Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralargire Bulevardul Ghencea” – aflat în desfășurare, „în grafic”, potrivit unui comunicat al Primăriei Generale.

CITESTE SI  Un-proiect special cu actorii-din- Friends-va fi lansat-in-primavara- 

Intenții la stadiu de început 

Proiectul este în faza de început, deoarece încă nu s-au făcut expropierile. „Urmează demolările și începerea efectivă a lucrărilor”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

„În prezent se lucrează la infrastructură rutieră și se relochează și modernizează rețelele edilitare pe tronsonul cuprins între strada Brașov și Strada Râul Doamnei. În perioada imediat următoare vor fi consemnate sumele aferente exproprierilor pentru tronsolul 2 al lucrării, de la strada Râul Doamnei până la strada Valea Oltului. Urmează demolările pe acest tronson și începerea efectivă a lucrărilor!”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Cum va fi pe hârtie noul proiect 

Noua arteră, care va avea aproximativ 6 km, este prevăzută cu cale dublă de tramvai, 2 benzi de circulație pe sens, pistă de biciclete cu dublu sens, trotuare și spații verzi între acestea și partea carosabilă.

Primăria spune că se va mai realiza și un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) dar și o parcare de tip Park&Rîde cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă, ulterior, până la 500 de locuri.

Proiectul începe pe Bulevardul Ghencea, de la Terminalul Tramvaiului 41, traversează intersecția cu Str. Brașov, se continuă cu Prelungirea Ghencea, se intersectează cu principalele străzi și se termină la intersecția cu Centura Municipiului București, într-un nod intermodal.

CITEST Carte-de-identitate-inca-de-la nastere/

Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate.
Proiectul propus se va corela cu Nodul Rutier de la Domnești care se află sub coordonarea CNAIR, prin care se realizează legătura cu Centura București. #News.ro