Un bărbat a fost plasat sub control judiciar, pentru înjunghierea a doi câini

Unul dintre cei doi câini a murit.

Un bărbat din judeţul Galaţi a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile după ce a înjunghiat doi câini pentru că i-ar fi rănit o oaie. În urma loviturilor primite, unul dintre câini a murit. IPJ Galați a comunicat că la data de 10 octombrie, în jurul orei 13,00, Secţia 5 Poliţie Rurală Rădeşti a primit o sesizare din parte unei femei de 46 ani, din satul Folteşti, judeţul Galaţi, potrivit digi24.ro.

Aceasta reclama faptul că un consătean ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit celor doi câini ai săi, din rasa ciobănesc caucazian, în urma cărora unul dintre aceştia a fost ucis.


După primirea sesizării, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Galaţi s-au deplasat la faţa locului, în apropierea unei stâni de oi, care aparţine reclamantei. În urma verificarilor efectuate, oamenii legii au constatat că faptele sesizate se confirmă.

„Cei doi câini i-ar fi rănit o oaie cu o zi înainte şi bărbatul a decis să îşi facă dreptate în acest fel. A chemat câinii la el, şi pentru că îl ştiau au venit la el să se joace, şi i-a înjunghiat”, precizează informarea transmisă de către IPJ Galaţi.

Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere a animalelor, cu intenţie, fără drept şi rănirea cu intenţie a animalelor.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. În urma activităţilor investigative efectuate de poliţişti, precum şi a probatoriului administrat în cauză, la data de 3 noiembrie, bărbatul de 39 ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor. Magistrații au dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de cel în cauză, pentru o perioadă de 60 de zile.

Direcția pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, cu competență teritorială generală în domeniul coordonării activităților privind prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională penală care au ca obiect animalele aflate într-o situație de pericol. În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, Direcția pentru Protecția Animalelor cooperează cu instituțiile statului și colaborează cu asociațiile și organizațiile neguvernamentale, precum și cu persoane fizice și juridice, în condițiile legii.

Implementarea proiectului privind cartea de identitate electronică va începe anul viitor în București