alegeri 2020
Traian Băsescu

Pentru că în perioada când Traian Băsescu era președintele țării, oamenii „trăiau… bine!”, acesta se simte acreditat să-și spună părerea despre ceea ce se întâmplă acum în țara noastră, criticând tot, de mai-mai ai zice că s-a metamorforzat în Cristian Tudor Popescu.

Astfel, dacă o perioadă a lăsat show-urile de stand-up comedy de-o parte, stând cuminte în băncuța lui, iată că acum Băsescu a prins din nou glas și a început să fluture sabia în toate direcțiile, acuzând faptul că ne paște o criză severă, de altfel, ușor de anticipat.

Citește și: Băsescu despre Iohannis și Orban

„Nu-ţi trebuie mult timp să constaţi că partidele parlamentare şi Guvernul României sunt decuplaţi total de la realităţile ţării. Priorităţile lor sunt legate de încercarea creării unei crize politice artificiale pentru a putea declanşa alegeri anticipate. Cu inconştienţă şi lipsă de profesionalism, politicienii puterii vor patru luni de instabilitate politică în condiţiile în care toţi pilonii stabilităţii macroeconomice sunt frânţi deja. (…) Intrarea într-o criză severă este uşor de anticipat. Ar trebui implementat un program de redresare simplu, uşor de pus în practică şi uşor de controlat”, a scris, duminică, Băsescu pe Facebook.

Acesta a mai vorbit și despre posibilitatea cumpărării voturilor, care, potrivit lui Băsescu s-ar mai fi întâmplat și-n 2008 și că ar trebui să învățăm ceva din trecutul care ne-a subjugat. Frumoase cuvinte, poate chiar adevărate, însă venite din gura domnului fost președinte de țară tind să-și piardă veridicitatea.

Citește și: Băsescu nu renunță. Dacă Președinte nu mai poate fi, măcar Primar General al Capitalei

„Sigur, se poate şi să nu facem nimic sau să creştem cheltuielile masiv înainte de alegeri pentru a cumpăra voturi. S-a mai făcut în 2008. Dacă ne facem că n-am învăţat nimic din acea criză, chiar suntem ticăloşi”, a completat fostul președinte al României și actualul europarlamentar, Traian Băsescu, pe contul său de Facebook.

#News #Fara penali