alegeri 2020
Traian Băsescu

Traian Băsescu a avut multe job-uri la viața lui. A fost comandant de navă, ministrul transporturilor, primar al Capitalei, ca în cele din urmă să ocupe timp de două mandate cea mai împortantă funcție în stat, și anume pe cea de președinte al României. Se poate spune că n-a trăit degeaba și le-a cam făcut pe toate. Cu toate astea, după cum bine știm, oricât de multe ai face în viață, niciodată nu e suficient, dacă este să analizăm un om și mai important ca acesta, Donald Trump. Deși putret de bogat și unul dintre cei mai de succes oameni de afaceri ai Statelor Unite ale Americii, bogăția și faima n-au fost fost de ajuns pentru acesta, dorindu-și în cele din urmă funcția supremă, adică pe cea de președinte, pe care a și obținut-o, din câte știm.

Însă, întorcându-ne pe meleagurile noastre, unde nu-l avem pe Trump, ci pe Traian Băsescu, drept pentru care avem și alte pretenții, iată că și acesta dă semne că și-ar dori să-și continuie „mandatul neterminat” de la Primăria Capitalei, după cum chiar el afirmă. Noi ne întrebăm cine nu l-a lăsat să-și termine mandatul la momentul potrivit? Și nu ne referim, efectiv, la perioada scurtată în care acesta a fost primar general, ci la realizările sale. Dacă peședinte nu mai are cum să mai fie, poate un mandat mic de primar general, ceva?

Așa cum ne-a obișnuit, Băsescu aruncă cu declarații-capcană pentru a testa opinia publică. Un fel de ce-ar fi să sugerez eu treaba asta și să văd dacă prinde și cam câte valuri face! Pentru că orice iese din gura lu Băse, face valuri, că doar nu degeaba a fost el comandant de navă!

Iată ce a declarat acesta:

„Și președinții spun prostii! Cum să riști primăria Capitalei mergând cu un candidat care să fie al tău. Președintele nu poate da ordine PMP-ului. Dacă eu mă duc la Tomac și îi spun: uite, am lăsat un mandat neterminat, nu vrei să candidez eu de la PMP? Cu cine sunt în competiție de la liberali? S-a grăbit! Și președinții, luați de val, fac erori.”

Concluzia? Traian Băsescu sugerează faptul că, dacă ar vrea să candideze iar la Primăria Municipiului București, nu i-ar sta nimeni în cale, acesta fiind cel mai potrivit viitor primar.

Dacă ipoteza asta s-ar confirma, bucureștenii ar fi cei care ar pierde cu adevărat, discutând totuși despre Traian Băsescu, un om a cărui principală calitate este aceea de a face show-uri de Stand Up. Nu-i nimic, domnule Băsescu, dacă constatați că timpul dumneavoastră în politică a trecut, există un show la Antena 1, pe numele iUmor. Deși și-acolo puteți să fiți suspendat dacă primiți trei de nu.

#News