Gabriela Firea

Face Gabriela Firea ce face, și tot în gura presei ajunge. După recentul scandal cu ministrul mediului Costel Alexe, pe tema purității aerului din București, după nemulțumirea acesteia privind neplata salariilor din primărie, iată că acum aceasta este implicată în alt scandal ce o vizează pe sora acesteia, Angelica Cobzaru. De fapt, acest nou scandal are la bază conflictul acesteia inițial cu Costel Alexe, ministrul mediului.

Replica lui Alexe

Astăzi, ministrul mediului a eliberat-o din funcție pe Gabriela Dorojan, directorul Gărzii de Mediu. Însă, exact ca în cazul pieselor de domino, odată cu aceasta va trebui să plece și directorul acesteia de cabinet în persoana surorii Gabrielei Firea.

„Ministrul otravă”, așa cum l-a numit Gabriela Firea pe Costel Alexe a decis dispunerea din funcție a celor două după ce s-a constatat faptul că Garda de Mediu nu a ar fi sanționat absolut deloc Primăria Capitalei, cu privire la normele de protecția mediului, anunță surse guvernamentale citate de Hotnews.ro

Atat sefa Garzii de Mediu, cat si sora primarului, au fost numite pe functiile actuale in 2018, ambele lucrand inainte la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov. Gabriela Dorojan era director executiv la Agentia pentru Protectia Mediului Ilfov, iar sora lui Firea, Angelica Cobzaru, era consilier principal, declară Aktual24.

Odată publicată știrea în Monitorul Oficial, cele două vor fi obligate să părăsească fotoliile pe care le ocupă.

Într-o altă notă, încă de dinainte ca această știre să apară în presă, Gabriela Firea declarase cum că are de gând să îl cheme în instanță pe ministrul mediului, Costel Alexe, din princina schimbului de cuvinte avut cu acesta. Gabriela Firea acuză că acest conflict i-a adus un mare prejudiciu de imagine, mai ales acum, cu câteva luni înainte de campania electorală.

De altfel, opinia publică nu a rămas nici ea indiferentă ultimelor scandaluri ce vizează calitatea aerului, mulți dintre bucureșteni postând fotografii cu măști de gaz, pe conturile lor de Facebook.

#News