Marcel Ciolacu - PSD

După cum era de așteptat, în urma evenimentelor de astăzi, PSD nu avea cum să rămână fără opinie. Astfel, președintele PSD, Marcel Ciolacu a ieșit astăzi cu niște declarații potrivit temei alegerilor anticipate, vizibil supărat de decizia PNL de a face alegeri anticipate care să se suprapună cu alegerile locale din 2020.

Reamintim că astăzi, premierul României, Ludovic Orban s-a întâlnit cu președintele Iohannis pentru a discuta despre posibilitatea organizării alegerilor anticipate, cât și a comasării lor cu alegerile locale din 2020, alegeri care să fie organizate în două tururi.

”Nu înțeleg cine își asumă declanșarea unei crize în acest context internațional, nu numai intern”, a spus Marian Ciolacu, aflat astăzi la Brăila.

”De ce forțăm alegeri anticipate când anul acesta avem alegeri la termen, le facem cu două luni înainte? Eu atâta meschinărie în politică nu am văzut de mult timp, cred că e și datoria presei să ia atitudine față de acest abuz democratic”, a continuat acesta.

Acesta a mai amintit și de intenția de a depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului PNL, pentru a înlătura „tot răul pe care aceștia îl fac”. Și-a exprimat dorința ca partidele politice să se alăture demersului PSD de a da jos guvernul Orban.

Ciolacu se declară nemulțumit de alegerea primarilor în două tururi și amenință că dacă acest lucru se va întâmpla, va pregăti de urgență moțiunea de cenzură, pe succesul căreia este sigur pe deplin.

”În cinci zile ea (moțiunea) va veni și va intra la dezbatere în Parlament”, completează Ciolacu.

Iată ce declara ieri Ciolacu despre moțiunea de cenzură:

„În această sesiune, începând cu 1 februarie, categoric PSD va depune o moțiune de cenzură. La prima reuniune a grupurilor parlamentare, așa se practică înainte de începerea sesiunii, o să ne strângem și o să începem strângerea de semnături, iar în decursul sesiunii vom depune moțiunea de cenzură. Noi nu suntem majoritari în acest moment în Parlament, PSD fiind singurul partid de opoziție, dar descoperim în Guvernul Orban de două luni tot felul de minuni haotice. Așteptăm să convingem și să se convingă celelalte partide care au votat acest guvern de necesitatea depunerii acestei moțiuni de cenzură”

#News