Cum menționam într-un articol anterior, în 2020 nu există om care să nu aibă, ori să nu fi auzit măcar de Netflix. Astfel, gigantul se laudă cu mii de producții care beneficiază de un succes uriaș la public. Însă, cum succesul se poate măsura exact ca reclama, negativ sau pozitiv, însă cu același rezultat până la urmă, iată că până și Netflix este acum blamat de către societate, sau cel puțin de acea parte a societății care pune accent mai mult pe partea religioasă a lucrurilor, decât pe cea umoristică.

Una dintre ultimele sale producții, „Prima Tentație a lui Hristos”, lansată cu ocazia Crăciunului în luna decembrie, a stârnit controverse în Brazilia, unde peste 1 milion de oameni au semnat o petiție pentru înlăturarea acesteia din grila de programe a Netflix.

Motivul pentru care aceștia au decis să semneze această decizie se învârte în jurul turnurii pe care filmul o ia, și anume pentru că în film se prezintă un Iisus cu tendințe gay. Odată cu împlinirea vârstei de 30 ani, acesta are o revelație și depășește granițele prieteniei platonice cu unul dintre prietenii săi. De menționat este faptul că filmul în sine este o comedie.

Grupările relioase s-au declarat furioase, iar criticile nu au încetat să apară ca o rafală împotriva producției controversate.

Cei de la grupul umoristic Porta dos Fundos, responsabili cu producția acestei pelicule, nu sunt la prima abatere în sensul acesta, o altă satiră religioasă născând controverse nu de mult. „Ultima Mahmureală” satirizează scena biblică a cinei cea de taină.

Așteptăm cu nerăbdare reacția Coaliției pentru Familie, care, de când a pierdut Referendumul pentru Familie, se pare că a intrat într-un con de umbră.

#News