WhatsApp lansează Communities, compuse din mai multe grupuri de discuţii

Este vorba despre o nouă funcție cu grupuri mai mari de discuții și mai structurate, care a intrat în teste la începutul acestui an.

WhatsApp anunţă că începe lansarea Communities, entităţi formate din mai multe grupuri de discuţii. Facilitatea poate fi văzută ca un folder ce conţine fişiere, unde fişierele sunt grupurile de discuţii, potrivit g4media.ro.

Eentităţile pe care WhatsApp le numeşte Communities nu sunt decât o umbrelă sub care sunt găzduite grupuri de discuţii cu un numitor comun.

Numitorul comun poate fi o şcoală, iar comunitatea şcolii poate fi compusă din grupuri organizate după diverse criterii, clase, materii. Folosirea comunităţilorare  mai multe avantaje. Utilizatorii pot urmări doar grupurile de care sunt interesaţi, în cadrul cărora se discută doar pe tema stabilită, fără a crea „zgomot” pe lângă subiect. Administratorii comunităţilor au la dispoziţie instrumente care simplifică gestionarea grupurilor componente. Concepută pentru a ajuta organizațiile, cluburile, școlile și alte grupuri private să comunice mai bine și să rămână organizate, Communities aduce o serie de noi caracteristici, inclusiv control administrativ, suport pentru subgrupuri și grupuri de anunțuri, apeluri vocale și video de 32 de persoane, partajare de fișiere mai mare, reacții emoji și sondaje.

Comunitățile în sine pot suporta grupuri de până la 1.024 de utilizatori și oferă criptare end-to-end.

Unele dintre funcții, cum ar fi reacțiile emoji, partajarea de fișiere de mari dimensiuni (până la 2GB) și posibilitatea ca administratorii să șteargă mesaje au ajuns deja pe platforma WhatsApp înainte de lansarea de joi. Noua caracteristică ar putea inițial să fie comparată cu Facebook Groups, deoarece ambele suportă subgrupurile, partajarea fișierelor și multe altele. Dar, în timp ce grupurile Facebook sunt adesea folosite de străini deconectați care împărtășesc un interes comun, comunitățile WhatsApp sunt menite să fie folosite de membri care pot fi deja conectați în lumea reală. De exemplu, administratorii pot alege să trimită mesaje către toate grupurile o dată sau să fie targetate doar anumite grupuri .

Meta spune că lucrează la entităţi similare pentru Facebook şi Instagram.

 WhatsApp creşte limita de participanţi la 1.024 pentru grupuri şi adaugă posibilitatea realizării conferinţelor video criptate cu până la 32 de utilizatori. Toate aceste noutăţi vor deveni disponibile pe parcursul următoarelor luni. La lansare, administratorii grupurilor de chat existente vor putea să își transforme grupul în Comunități, dacă preferă, sau pot opta pentru a reface grupul ca o Comunitate de la zero. Administratorii au, de asemenea, puterea de a adăuga membri în grupuri sau pot trimite invitații care să permită altor persoane să devină membri ai Comunității.

Cel mai mare diamant roz, scos la licitație pe 8 noiembrie