Cel mai mare diamant roz, scos la licitație pe 8 noiembrie

Bijuteria ar putea fi vândută pentru 35 milioane de dolari.

Cel mai mare diamant roz-intens în formă de pară va fi scos la licitație pe data de 8 noiembrie, el putând fi  adjudecat pentru o sumă impresionantă. Potrivit reprezentanților casei de licitații Christie’s din Geneva, bijuteria ar putea fi vândută pentru suma de 35 de milioane de dolari în data de 8 noiembrie. Diamantul are 18,18 carate,  un număr extrem de norocos pentru colecţionarii asiatici, existând un interes enorm din toată lumea,  a spus Max Fawcett, directorul departamentului de bijuterii din Geneva al casei Christie’s, potrivit ziare.com.

 Potrivit acestuia, culoarea diamantului este excepţională, fiind cu adevărat un diamant clar de un roz-intens.

„Într-adevăr o nestemată, ceva ce nu am mai văzut de multă vreme la Christie’s”, a mai declarat Max Fawcett, directorul departamentului de bijuterii din Geneva al casei Christie’s. Piatra preţioasă este cunoscută sub numele de Fortune Pink Diamond, ea putând fi adjudecată contra unei sume cuprinse între 25 de milioane de dolari şi 35 de milioane de dolari. 

Cel mai mare diamant roz-intens vândut vreodată de casa Christie’s a fost Winston Pink Legacy, de 18,96 carate. Acesta a fost adjudecat pentru 50,4 milioane de dolari în 2018, când s-a stabilit un nou record mondial de preţ per cărat pentru un diamant roz achiziţionat în cadrul unei licitaţii.

 Un diamant roz, denumit “Le Spectre de la Rose”, după celebra creaţie a baletului rusesc, cu 14,83 de carate, a fost vândut la licitaţie la Geneva, în anul 2020, de casa Sotheby’s

Piatra preţioasă este ovală și măsoară 1,7 cm lungime şi 1,27 cm lăţime, fiind cel mai mare diamant de acest tip, violet-roz din clasa „vivid“,  pus în vânzare în cadrul unei licitaţii. Benoît Repellin, director de vânzări în cadrul departamentului destinat bijuteriilor de top de la Sotheby’s din Geneva, a declarat că este vorba despre un record pentru un diamant violet-roz, fiind vorba despre o nestemată pură în totalitate, excepţională prin mărime şi culoare.

Doi tineri din Botoșani, cercetați după ce au încercat să fure bani dintr-un bancomat