Doi tineri din Botoșani, cercetați după ce au încercat să fure bani dintr-un bancomat

Ei mergeau la ATM-uri cu feţele acoperite

Doi tineri din județul Botoşani sunt anchetaţi de poliţişti după ce au încercat să fure bani dintr-un bancomat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu. Tentativa de furt a avut loc săptămâna trecută, pe parcursul a două nopţi, pe raza oraşului Flămânzi. Tinerii mergeau la ATM-uri cu feţele acoperite, potrivit g4media.ro.

 Pentru a aduna probe, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Flămânzi au pus în executare patru mandate de percheziţie domiciliară la locuinţele din localitatea Prăjeni ale tinerilor care sunt bănuiţi de comiterea infracţiunilor de furt calificat

.„Faptele au fost comise în nopţile de 28 spre 29 şi 30 spre 31 octombrie, în oraşul Flămânzi. Două persoane, având feţele acoperite, ar fi încercat să sustragă bani dintr-un ATM aparţinând unei unităţi bancare. Ei au forţat fanta de eliberare a bancnotelor şi a sistemului de închidere a seifului,a precizat reprezentantul IPJ. Cele două persoane au intrat în incinta a două localuri publice, prin forţarea unei ferestre, respectiv a uşii de acces, din interior sustrăgând aproximativ 12.000 de lei şi o tabletă.

 De asemenea, în noaptea de 30 spre 31 octombrie, ei ar fi pătruns în incinta unui local public, prin forţarea uşii de acces, fără a sustrage bunuri, deoarece s-a declanşat sistemul de alarmare

„În urma probatoriului administrat, poliţiştii au reuşit identificarea persoanelor bănuite de comiterea faptelor, fiind puse în executare 4 mandate de percheziţie domiciliară, în urma cărora, la locaţiile vizate, au fost identificate şi ridicate bunuri care prezintă interes în cauză. Faţă de cele două persoane se continuă cercetările sub aspectul comiterii a două infracţiuni de furt calificat şi două de tentativă la furt calificat, urmând că în funcţie de rezultate să fie dispuse măsuri legale”, a mai declarat Delia Nenişcu.

Pedeapsă penală pentru un profesor de sport care înjura și agresa elevii