Profesor sport
Profesor sport. Sursa foto: scoala9

Un profesor de sport în vârstă de 65 de ani a fost condamnat la 5 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani, fiind acuzat de purtare abuzivă. Vasile O., profesor la Școala Gimanzială ”Vasile Goldiș” din Alba Iulia, este judecat din 2019 pentru două fapte de purtare abuzivă, potrivit ziare.com.

Potrivit anchetatorilor, în timpul orelor de educaţie fizică din cursul semestrului I al anului şcolar 2018/2019, profesorul de sport le-a adresat elevilor din clasa a IV-a cuvinte jignitoare, spunându-le că sunt proşti, idioţi, tâmpiţi, dobitoci, graşi, incompetenţi, incapabili și expresii licențioase precum „în pxxda mă-tii”.

De asemenea, în timpul unei ore de educaţie fizică, inculpatul a agresat fizic patru elevi din aceeași clasă a IV-a. Pentru agresiunile fizice aplicate celor patru elevi, profesorul a fost condamnat la 5 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani. Potrivit hotărârii din 2 noiembrie cesta trebuie să plătească daune morale în valoare de 2.000 de lei, câte 500 de lei fiecărui elev agresat.

Decizia poate fi contestată cu apel, profesorul mai fiind judecat într-un alt dosar pentru coruperea sexuală a minorilor și purtare abuzivă, în cauză fiind nouă victime, dintre care opt sunt eleve.

”La data de 24.02.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus trimiterea în judecată a inculpatului O.V. pentru săvârșirea a două infracțiuni de purtare abuzivă, fiecare în formă continuată. .După mai bine de 3 ani de judecată, pentru prima faptă de purtare abuzivă (referitoare la cuvintele jignitoare adresate elevilor) s-a dispus încetarea procesului penal, magistratul constatând că a interveni prescripția răspunderii penale”, au comunicat procurorii.În data de 12.10.2018, în timpul unei ore de educaţie fizică, inculpatul a agresat fizic patru elevi din aceeași clasă a IV-a”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia la momentul trimiterii în judecată.

După 3 ani de judecată, pentru prima faptă de purtare abuzivă (referitoare la cuvintele jignitoare adresate elevilor) s-a dispus încetarea procesului penal, magistratul constatând că a interveni prescripția răspunderii penale.

O tânără din Spania a supraviețuit la 12 tumori