Gabriela Firea

Facebook este tărâmul tuturor posibilităților pentru absolut orice utilizator. Aici poți fi cine vrei tu, indiferent că imaginea pe care încerci să o propagi este sau nu una reală. Lucrul acesta a fost înțeles chiar și de Primarul Capitalei, Gabriela Firea, care a decis că e cazul să-și cosmetizeze imaginea online pe care o are. Astfel, pe Facebook poți posta ce declarații vrei, însă, dacă ele nu sunt conform cu realitatea, te vei trezi imediat taxat de către cetățeni. Cam acesta ar fi efectul advers pe care popularitatea de pe această rețea de socializare îl are.

Ce faci atunci când comentariile nu sunt exact ceea ce ți-ai fi dorit tu să fie? Impui cenzura și începi să ștergi. Iar ca să contrabalansezi situația, găsești o soluție ca în locul lor să apară comentarii laudative.

Însă cum ulciorul nu merge de multe ori la apă, se întâmplă să mai fii și descoperit, așa cum I s-a întâmplat, de altfel și lui Gabi Firea. Cei de la Libertatea au analizat un pic seria de comentarii elogioase aduse edilului pe pagina aceasta de Facebook și au descoperit niște trăsturi comune.

Iată ce spune Libertatea:

”Sunt active din decembrie 2019. 11 dintre 13 au în URL-ul paginii nume străine (Yasmin Russell, Keira Stanley, Christin Fassbinder, Heike Wirth), deși conturile corespund unor nume obișnuite de români (Adriana Iordan, Ruxandra Dragomir sau Diana Sava).

Toate au în jur de 100 de prieteni, marea lor majoritate indieni și nigerieni, dar și pakistanezi, turci sau sirieni. Cele mai multe nu au deloc în listă prieteni din România.

Nu au nici un fel de activitate pe Facebook în afară de selectarea unor imagini de copertă sau de profil în luna decembrie 2019 și scrierea unor comentarii laudative pe pagina primarului Bucureștiului. 8 dintre cele 13 conturi au dat like paginii de Facebook Atletism-aruncări, o pagină cu 9 like-uri în total.

captură cont Facebook Gabriela Firea – Libertatea

Cele mai multe dintre aceste conturi au dat like acelorași 5-6 pagini de Facebook: Federația Română de Facebook, Gabriela Firea, Atletism, Atletism-aruncări sau Centrul pentru Tineret al Municipiului București. Conturile își rotesc comentariile între ele. De exemplu, comentariul “Cred ca moare de ciuda Johannis si primarii liberali… isi baga unghiile in gat…” a fost postat pe rând de Alexa Dinu (Christin Fassbinder) și Carmen Iancu (Sienna Godfrey), la distanță de două zile. Alte comentarii rotite de mai multe conturi: “Exceptional doamna primar… suntem alaturi de dv”, “Mult Succes Dm.Gabi Firea!!! Felicitariii!!!”, “Multă sănătate la toată familia!” Când postează comentarii, o fac unul după altul.

Toate aceste conturi bifează cel puțin cinci din cele șase criterii enumerate de site-ul Malware Fox pentru identificarea conturilor false de pe Facebook. Fotografiile de profil folosite au fost cel mai probabil furate de pe conturile unor persoane reale.”

#News