Foto: Facebook

Liviu Dragnea face urări din închisoare, prin intermediul lui Codrin Ștefănescu. Și nu oricum, ci pe Facebook. Inițial, am crezut că Dragnea are acces la Social Media de după gratii și nu, nu m-ar fi mirat. Nu are, dar se rezumă la vorbit săptămânal la telefon cu Codrin. Iar Codrin, nefiind un băiat foarte secretos, ne împărtășește și nouă vești despre fostul lider PSD. Și ne spune și despre ce discută:

”Azi am vorbit cu Liviu Dragnea. Mă sună cam o dată pe săptămână. Era îngrijorat de tot ceea ce se intâmplă. Vede și el gafele, stupizeniile și măsurile haotice luate de cei aflați la putere. M-a rugat să transmit un mesaj membrilor, simpatizanților și celor care ne-au votat și susținut. De fapt, un mesaj adresat tuturor: “Nu vă pierdeți speranța! Dumnezeu iubește poporul nostru și nu ne va părăsi niciodată la greu! Vor veni și vremuri senine, fără ură și fără dihonie! Cristos a înviat!”.

Liviu e îngrijorat mai mult despre ce se întâmplă la nivel politic, încă nu discută nimic despre pandemie. Și, până la urmă, ce ar mai fi de spus? Deja ”noul” coronavirus tot discutat zilnic și-n politică, și-n știri a cam devenit vechi și obsolet. Politica, de altfel, la fel de veche în România (orice formă de guvernare ar lua), e păstrată nouă prin discuții. Și prin oameni noi. Oameni noi, cu idei la fel de vechi ca-n politica veche.

N-are Liviu acces la Facebook, dar are acces la Codrin. Și nici asta nu e nou. Îngrijorarea asta a lui mi se pare de fațadă. Și-o râcă mai veche.

Dar.

După întâmplările soldate cu bătăi, ceva răniți, preoți agitați și polițiști calmi, am ajuns la două concluzii:

1. Suntem la fel de închiși ca și Liviu. Iar dacă el e închis fizic, mulți dintre noi rămân închiși la minte. În frunte cu câțiva politicieni.

2. Mulți spun că pandemia e o învățătură de minte. N-o să fie. Nu o să învățăm nimic. Poate doar Liviu învață din greșelile trecutului.

Citește și: Băsescu i-ar lua pâinea de la gură lui Orban

#News