Gabriela Firea

Declarațiile controversate ale Gabrielei Firea par să nu se mai termine. După ce edilul s-a lansat într-o serie de comentarii cu ministrul mediului, Costel Alexe, iată că acum aceasta declară că mai are o nemulțumire, și anume faptul că salariile din primărie întârzie să apară. Ne mirăm, însă, cum Primarul General al Capitalei nu s-a declarat nemulțumit de întârzierea plății pensiilor din ianuarie, PSD declarându-se un mare susținător al pensionarilor și a drepturilor acestora, însă a reacționat imediat în momentul în care salariile din primărie au suferit aceeași soartă.

„Nu s-a virat niciun leu (…), nu stim ce sanse sunt in continuare. Este o premiera absoluta. De 20 ani, salariile se platesc in Primaria Capitalei si in subordonate, sunt peste 40.000 de oameni care-si primesc salariile pe data de 12 a fiecarei luni, iar daca 12 cade in weekend – in vinerea de dinaintea zilei de 12. (…) , a declarat Firea.

„Colegii mei voiau chiar astazi sa protesteze, sa mearga in fata Ministerului de Finante, in fata Guvernului cu protest, cu miting. (…) Cel putin pentru astazi le-am spus: ‘Haideti sa mai asteptam o zi, doua, sa vedem ce se intampla!’. Nu mi se pare normal. E un precedent foarte periculos.

S-a spus tot timpul ca PSD a fost rau, pe timpul guvernului PSD nu s-a intarziat nicio zi salariul, iata ca se intampla acum”, a continuat aceasta la Antena 3, într-o intervenție telefonică.

Aceasta a mai afirmat faptul că, în afară de plata salariilor, o altă necesitate ar fi plata ajutoarelor sociale pentru persoanele cu dizabilități și alte categorii ce necesită indemnizații de la stat.

„Sunt plati sociale de facut, sunt facturi catre firme private care au contract cu Primaria Capitalei si care, la randul lor, asteapta sa le viram noi banii pentru a face plati in continuare, prin urmare, se incurca un intreg sistem, nu doar pe Gabriela Firea.

Probabil ca, dupa suma mica pe care ne-au alocat-o anul acesta, s-au gandit sa mai fie inca o sicana – sa nu primim cotele de la Ministerul de Finante la timp, ca sa fie totul paralizat”, a declarat într-un final, Firea.

#News