Diana Șoșoacă, protest în fața unui centru de vaccinare din Iași

„Îi țin pe oamenii ăștia, degeaba, în carantină, de fapt, nici nu au carantină. E doar scris pe hârtie”, a afirmat senatorul neafiliat

Senatoarea independentă, Diana Șoșoacă a făcut un scandal de zile mari într-o localitate din județul Iași, în fața unui centru de vaccinare anti-Covid. Cunoscută ca fiind una dintre cele mai mari contestatare într-ale pandemiei de Covid, a purtării „botniței” – așa cum numește aceasta masca de protecție, dar mai ales a vaccinului anti-Covid, Diana Șoșoacă nu a ezitat să facă spectacol, în stilul său caracteristic, prin live-uri pe Facebook.

Nu au lipsit din „repertoriul” acesteia nici cuvintele grele, nici deja cunoscuta expresie „Jos masca”. De altfel, aceasta susține faptul că localitatea Răchiteni, ce face parte din circumscripția electorală pe listele căreia a fost aleasă, nu se află în scenariul roșu, în ciuda faptului că potrivit datelor oficiale în data de 1 septembrie 2021 incidența de infectare, din ultimele 14 zile, depășise 5 la mia de locuitori, mai exact  5,47 la mie.

„Totul este pe hârtie.  (…) Din pix, este carantină. Este cea mai mare minciună a secolului. Totul este din pix. Și vă rog, dacă știți că sunt sate, comune, orașe, în carantină, duceți-vă peste ei și filmați-i. Apropos, cum faceți voi vaccinare într-o localitate carantinată, când nu ai voie să fi bolnav sau infectat ca să poți să îți faci vaccinul? La asta v-ați gândit, băi, nemernicilor care distrugeți România? Deci, Cîțu, Iohannis, Tătari, Rafile, Mihăile, toți useriștii globaliști, toți peneliștii, cu Iohannis în frunte și cu toți nemernicii, cu Raed Arafat în frunte, totul este cea mai mare mascaradă. Îi țin pe oamenii ăștia, degeaba, în carantină, de fapt, nici nu au carantină. E doar scris pe hârtie”, a susținut Diana Șoșoacă în live-ul de pe Facebook.

Diana Șoșoacă a avut o „acțiune ilicită”

„Jos masca! Jos masca! Jos mascarada! La pușcărie! Primarul la pușcărie! Fără vaccinare!”, a scandat parlamentarul, secondată de o „mână” de oameni, nu știm dacă erau localnici sau din grupul său cu care venise în zonă.

Cei care au dorit să se vaccineze în ziua în care senatoarea Șoșoacă a făcut „circ” au fugit de la centrul de vaccinare, potrivit RFI.

„Avem probleme, ultima situație nedorită este intervenția doamnei senator Șoșoacă la Răchiteni, care a blocat o acțiune de vaccinare a persoanelor care și-au exprimat această dorință, prin prezența ei cu un grup mai mare de oameni care nu le-a permis acestora să intre să se vaccineze. Din păcate, este o acțiune ilicită”, a afirmat directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, citat de RFI.

Citește și: Diana Șoșoacă vrea testarea anti-drog a persoanelor aflate în funcții publice