Diana Șoșoacă vrea testarea anti-drog a persoanelor aflate în funcții publice

Solicitarea senatorului neafiliat a venit ca urmare a scandalului în care este implicat premierul Cîțu și pe care îl suspectează de „altceva”.

Senatoarea Diana Șoșoacă a afirmat la Realitatea PLUS că persoanele aflate în funcții publice ar trebui testate anti-drog. Această „solicitare” a parlamentarului neafiliat a venit în urma scandalului în care este implicat premierul Florin Cîțu, pe care de altfel, îl suspectează că ar consuma și altceva decât alcool.

„Îmi dau seama de unde are acele halucinații, când ne spunea nouă, la moțiunea de cenzură, cât de bine o duc românii și cât de fericiți sunt. Și l-am întrebat din sală: „Ce consumați?”. Eu nu cred că este vorba numai de alcool, cred că este vorba și de altceva și, tare mi-e mie că ceea ce a scris presa, ar cam fi adevărat”, a declarat Diana Șoșoacă la Realitatea PLUS.

Mai mult, aceasta a precizat că există nenumărate persoane care spun că persoanele în funcții publice ar trebui să facă niște testări de droguri.

„Pentru că altfel nu îmi explic. L-ați auzit și dvs spunând că românii o duc atât de bine și că la acest moment avem atâtea salarii de 3.000 de euro. Nici noi parlamentarii nu avem 3.000 de euro pe lună. Poate pe Lună, pe planetă (1?!) vom avea”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Cîțu, greșelile tinereții

Reamintim că premierul Florin Cîțu a confirmat miercuri faptul că a fost pentru două zile la „răcoare” în SUA, după ce a condus sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Incidentul a avut loc la luna decembrie 2000, decizia instanței din Iowa fiind dată în februarie 2001, potrivit dosarului lui Cîțu, obținut de Mediafax.

Potrivit sursei menționate, în plângerea și declarația pe propria răspundere, întocmită chiar pe 3 decembrie 2000, autoritățile americane au notat că în acea zi, la ora 2.08 noaptea, Florin Vasile Cîțu a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, orașul Ames, din Comitatul Story, conducând o mașină sub influența băuturilor alcoolice în timp ce avea o alcoolemie peste 0.100 (Blood Alcohol Content peste 0.100). „Mașina Probe nu a menținut o viteză constantă (fluctua între 32 și 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice și a recunoscut că a băut. Inculpatul avea o ochii injectați și umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate”, se arată în documentul oficial prezentat de Mediafax.

Citește și: Diana Șoșoacă vrea să trimită antiromânii la „răcoare”