eclipsa de luna in romania

În cazul în care nu știați de ce în ultimele zile nu v-ați putut odihni pe timpul nopții, aflați că există un motiv pentru lucrul acesta, și anume faptul că astăzi, 10 ianuarie 2020, se va produce prima eclipsă de Lună din anul acesta, eclipsă ce va putea fi văzută și de pe teritoriul țării noastre. Aceasta va fi vizibilă în penumbră pe următoarele continente: Europa, Australia, Asia, însă și în Africa.

În cazul în care condițiile meteorologice vor permite lucrul acesta, eclipsa de Lună poate fi văzută de pe tot întinsul României, ea debutând la ora 19:08, cu încheiere la 23:12. Punctul culminant al acesteia îl reprezintă ora 22:10, când Luna va fi acoperită aproape în totalitate. Astfel, se va putea observa o strălucire estompată a lunii, față de condițiile sale normale.

Următoarea eclipsă de Lună vizibilă din România va avea loc în data de 5 iulie 2020, și aceasta fiind tot în penumbră. Așadar, scoateți-vă de la naftalină telescoapele și ieșiți afară pentru a vedea spectacolul pe care Luna ni-l pregătește.

#News