Orban PNL
Ludovic Orban

Subiectul alegerilor parlamentare anticipate a stat pe buzele multor români încă din momentul căderii guvernului Dăncilă, dacă nu chiar de dinainte de acest moment, din pricina disensiunilor și nemulțumirilor pe care opinia publică le avea, cu privire la modul în care regimul Dragnea alegea să acționeze. Cu toate că Guvernul Orban mai are mai bine de un an până să predea mandatul și să intre iar în campanie electorală, PNL a decis că este cazul să reia senibilul subiect al alegerilor parlamentare, așa cum promitea că va face încă de dinainte de a guverna.

În lumina acestor informații, în cursul zilei de astăzi, premierul României, Ludovic Orban, se va întâni cu președintele țării, Klaus Iohannis, pentru a discuta despre posibilitatea existenței alegerilor anticipate în țara noastră. Întâlnirea celor doi se va desfășura la orele 11. În discuțiile lor, aceștia vor ține cont de susținerea celorlalte partide politice, UDMR fiind unul dintre cele care au declarat că își doresc alegerile anticipate.

Într-o conferință de presă susținută de președinte aseară, acesta declara, cu privire la o eventuală depunere de mandat a lui Orban:

”Este evident că pentru a ajunge la anticipate cunoaștem prevederea constituțională. Este nevoie ca Guvernul să fie demis sau să se retragă și după aceea este nevoie de două încercări nereușite de formare a unui nou guvern. Este evident moțiunea de cenzură o variantă prin care se poate inițializa acest proces. Dar, tehnic, și demisia este o metodă prin care se poate inițializa acest demers. Aceste chestiuni le voi discuta, și cu Premierul, și cu alții. Chiar mâine voi avea, aici, la Cotroceni, o discuție cu Premierul Ludovic Orban și vom aborda aceste chestiuni”.

De asemenea, președintele a completat spunând că domnul Ludovic Orban își dorește, de asemenea, anticipatele, drept pentru care va face tot ce îi stă în putință pentru ca lucrul acesta să se întâmple.

”Domnul Orban, din câte știu eu, își dorește alegeri anticipate, așa cum le doresc și eu”

#News