Ciolacu, supărat din cauza banilor tăiați de la BOR

Bisericile au rămas fără banii pentru restaurare

Președintele PSD Marcel Ciolacu, supărat că bisericile au rămas fără aproape 90% din bani, a lansat un nou atac la adresa Guvernului Cîțu, pe care îl vede vinovat chiar și pentru lucrurile de care nu este răspunzător. Ca de exemplu, slujba de Paște de anul trecut, când România era în starea de urgență.

„Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paște! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus #credința la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi și învrăjbind tinerii contra bătrânilor.

Anul acesta continuă atacul la fibra noastră națională. Vor să lase în paragină sute de lăcașuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul național, dar și în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investițiilor în conservarea și protejarea acestora!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.

Citește și: Francisc Doboș reușește ce n-a reușit BOR-ul vreodată

Patrimoniul național, în pericol

Liderul PSD consideră că prin toate aceste tăieri se încearcă distrugerea credinței poporului român, lucru pe care acesta nu le permite.

„După ce au alocat #Educației cel mai mic buget din ultimii 30 de ani și au tăiat 11% de la #Sănătate, vor să distrugă și tot ce are legătură cu credința acestui neam!

Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului național! Nu puteți să distrugeți credința, demnitatea și tradițiile acestui popor!”, a concluzionat președintele PSD.

Banii rămași, doar pentru muzee

Banii de buget alocaţi, în mod obișnuit, pentru pentru restaurarea bisericilor au fost reduşi de la aproximativ 249 de milioane de lei în 2020, la doar 28 de milioane de lei în 2021. În plus, acești bani vor fi împărțiți între muzeele cu specific religios și lăcașurile de cult efective, din țară.

Citește și: BOR va trebui să se descurce cu bani mai puțini