Francisc Doboș reușește ce n-a reușit BOR-ul vreodată

Biserica Ortodoxă Română ar avea, probabil, cel mai mult de învățat din atitudinea clericului, însă știm cu toții că acest lucru nu se va întâmpla vreodată, de vreme ce biblia rescrisă a șefiei ortodoxe îi obligă pe aceștia să rămână sus, pe piedestal, de unde cetățenii se văd mici, neimportanți și pupători de moaște

Părintele catolic Francisc Doboş sau gura de aer proaspăt a religiei din România, reușește ceea ce nu a reușit niciodata vreun reprezentant sus-pus al Bisericii Ortodoxe Române. De altfel, nici autoritățile nu se poate spune că sunt mai breze, atât acestea cât și BOR abundând de limbaj, după caz, mult prea tehnic, neprietenos, ori de lemn. Nu este cazul lui Francisc Doboș, însă, întrucât preotul catolic oferă o abordare diferită vaccinării, alegând să-și îndemne enoriașii într-un mod plăcut și comic.

Doboș nu sperie, ci alege să le povestească oamenilor despre beneficiile vaccinării, asezonându-și îndemnurile cu câte o ironie fină, menită să descrețească frunțile și-așa curbate de griji și sperietură ale românilor, după un an de pandemie.

În mod cert, autoritățile din România ar avea ce să învețe de la acesta. Desigur, Biserica Ortodoxă Română ar avea, probabil, cel mai mult de învățat din atitudinea clericului, însă știm cu toții că acest lucru nu se va întâmpla vreodată, de vreme ce biblia rescrisă a șefiei ortodoxe îi obligă pe aceștia să rămână sus, pe piedestal, de unde cetățenii se văd mici, neimportanți și pupători de moaște.

„Dumnezeu mi-a zis: – Fiule, măi Doboșică, au început să mă bată la cap oameni injectați cu CIP-uri și 5G-uri, dar fără spațiu de stocare a iubirii, înțelegerii și iertării. Te trimit în mijlocul lor ca să-i vindeci, să le scoți din cap CIP-urile și Cip-Cirip-urile. Apoi m-am trezit. Trimiteți-i, vă rog, la mine. Rog seriozitate. Plata în Cer (bănuiesc că o să mă jupoaie de viu unii pentru această concurență neloială)”, scria în urmă cu foarte puțin timp, pe Facebook, Francisc Doboș.

În timp ce mai-marii preoți ortodocși se încruntă la autorități, Francisc Doboș își sfătuiește enoriașii, presărând sfaturile cu mici glume

De asemenea, zilele trecute, părintele Francisc Doboș posta un alt mesaj care devenea viral. La momentul respectiv, preotul le transmitea celor care spun că nu au nevoie de vaccinare că aghiasma este împotriva dracilor și vaccinul împotriva Covid.

„Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite”, scria în urmă cu câteva zile părintele Francisc Doboș.

Citește și: Francisc Doboș: „Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului”

#News