Firea, despre scumpirea energiei: „Va fi un fenomen imposibil de controlat”

Gabriela Firea: „Sărăcirea românilor este consecinta directa a actualei guvernari fārā empatie fatā de cetateni”

Senatorul PSD Gabriela Firea este de părere că efectele scumpirii energiei electrice se vor simți destul de rapid, în cascadă, mai exact în prețurile care vor crește exponențial, cum s-a întâmplat, de altfel, de fiecare dată când s-a înregistrat o majorare de proporții a prețului la energia electrică.

„Sārācirea românilor este consecinta directa a actualei guvernari fārā empatie fatā de cetateni. Cinismul e la putere! Scumpirea energiei a determinat mereu cresterea preturilor la majoritatea produselor si serviciilor. Va fi un fenomen imposibil de controlat. Piata se regleaza singurā.”, își începe Gabriela Firea mesajul postat pe Facebook.

Potrivit Gabrielei Firea, principalii vinovați pentru situația în care se vor afla, în curând, facturile de la energia electrică ale românilor, sunt guvernanții actuali care nu și-ar fi făcut treaba și s-ar fi grăbit cu liberalizarea prețurilor, o măsură considerată de social democrată, neeficientă. Ea aduce ca exemplu faptul că partidul său ar fi amânat, la momentul respectiv, această liberalizare.

„Nebunia facturilor la energie arată diferența uriașă de viziune dintre noi și actuala guvernare “de dreapta” austerā. În timp ce guvernārile social-democrate au fost mereu alături de oameni, PNL-USR sunt alături de marile corporații. În timp ce PSD a amânat liberalizarea prețurilor la energie pentru a se crea un sistem de protejare a consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au dat voie companiilor din energie să crească prețurile înainte de a fi definit măcar consumatorul vulnerabil.”, a mai spus Firea.

Ce părere are Gabriela Firea despre gestionarea făcută de PSD, în aceeași situație

„În timp ce PSD introdusese o taxă de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie, pentru a avea resurse pentru protejarea consumatorilor vulnerabili, cei de la PNL au anulat taxa doar pentru a îngrășa profitul marilor corporații.

PSD va susține întotdeauna mediul de afaceri astfel încât firmele să poată genera prosperitate pentru oameni.

Este însă profund greșit să iei măsuri care doar cresc profitul companiilor, în detrimentul oamenilor.

Foarte grav este însă că nici acum, în ianuarie 2021, încă nu a fost definit consumatorul vulnerabil.

Aproximativ 4,5 milioane de români se încadrează în această categorie, respectiv consumă până-n 55 de KW/lună.

PNL a pus carul înaintea boilor!

Degeaba încearcă să abată atenția și să creeze aparența că îi pasă de oameni, cu angajamente de genul că legea consumatorului vulnerabil va fi adoptată în cel mai scurt timp”, mai scrie Gabriela Firea pe Facebook.

Citește și: Gabriela Firea: „Cîțu a mințit ca de obicei”

#News