Nancy Pelosi, îngrijorată că Trump ar putea apăsa butonul roșu

„Situaţia acestui preşedinte dezechilibrat nu poate fi mai periculoasă, şi trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja poporul american”

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi se teme că Donald Trump ar putea să semene haos pe ultima sută de metri. Printre temerile democratei se numără posibilitatea ca Trump să apese butonul roșu, nuclear, însă și posibilitatea ca acesta să dea naștere unui conflict armat. Potrivit acesteia, Donald Trump a dat dovadă de instabilitate pe tot parcursul mandatului său, cu precădere acum când, orbit de furie, s-a comportat haotic și iresponsabil. „Situaţia acestui preşedinte dezechilibrat nu poate fi mai periculoasă, şi trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja poporul american de atacurile sale necugetate asupra ţării noastre şi democraţiei noastre”, a scris Nancy Pelosi, într-o scrisoare adresată congresmenilor, relatează agerpres.ro.

Citește și: Violențele de la Capitoliu reformează procedura de învestitură a lui Biden

Donald Trump este, de asemenea, vinovatul moral pentru violențele de la Capitoliul din Washington, de acum trei zile. Înaintea protestului scăpat de sub control, acesta îi îndemna pe susținătorii săi să meargă în Capitala americană. Ulterior, Trump și-a domolit discursul, declarând că evenimentele de la Capitoliu sunt inadmisibile. Cel mai probabil, retragerea discursului inițial se datorează fricii de a nu fi tras la răspundere pentru această instigare la violențe. De altfel, pentru a se pune la adăpost, președintele american în exercițiu a declarat că are intenția de a se autograția, la final de mandat, ca un ultim act de bunăvoință către sine.

„Am vorbit în această dimineaţă cu şeful Statului Major american, Mark Milley, pentru a discuta despre precauţiile disponibile pentru a evita ca un preşedinte instabil să lanseze ostilităţi militare sau să acceadă la codurile de lansare şi să ordone o lovitură nucleară”, mai scrie Nancy Pelosi în document.

Citește și: Donald Trump vrea să se autograțieze – pentru că poate

#News