Protest comandat de extrema-dreaptă, la Viena

Mișcarea de amploare a fost alimentată și de intervenția fostul ministru de interne al FPO Herbert Kickl, care a acuzat guvernul că duce o politică „nebună şi bizară”

Câteva mii de persoane au făcut obiectului unui nou protest, ieri, în centrul Vienei. Oamenii au protestat împotriva restricțiilor impuse de autorități cu scopul de a combate pandemia de Covid-19, relatează Agerpres.

Poliția vieneză a spus că ar fi făcut și câteva arestări, în rândul celor care s-au manifestat violent, înregistrându-se-se conflicte izolate între manifestanţi şi contra-manifestanți.

Aproape nimeni nu purta mască la protest

Așa cum era de așteptat, mai nimeni nu purta mască, iar despre respectarea regulilor de distanțare fizică, nici vorbă! Protestatarii au luat la pas centrul oraşului înspre Prater.

Manifestarea a fost comandată de partidul de extremă-dreaptă FPO.

Austria a trecut, în ultimul an, prin mai multe lockdown-uri. Ultimul dintre acestea a luat sfârșit în luna februarie a acestuia an, când s-au deschis școlile, muzeele și magazinele, participanții la protest dorindu-și, de asemenea, redeschiderea restaurantelor și a cafenelelor, însă și teste obligatorii pentru elevi.

S-a cerut demisia cancelarului Sebastian Kurz

Mișcarea de amploare a fost alimentată și de intervenția fostul ministru de interne al FPO Herbert Kickl, care a acuzat guvernul că duce o politică „nebună şi bizară”. Manifestanții au scandat sloganuri şi au afișat pancarte cu texte care cereau demisia cancelarului de centru-dreapta Sebastian Kurz. La precedetele proteste au participat inclusiv protestatari aparținând mișcării neonaziste.

În Austria, sâmbătă, au fost înregistrate peste 2.500 de noi cazuri.

Citește și: Acoperișul Palatului Administrativ din Suceava, ars în totalitate de un incendiu puternic