Gabriela Firea: „Cîțu a mințit ca de obicei”

„Comisia Europeană arată și minciuna grosolană a lui Cîțu care susținea că s-a împrumutat pentru a susține economia în fața pandemiei”, declară senatorul social democrat

Senatorul PSD Gabriela Firea nu este cel mai mare admirator al premierului Florin Cîțu. Nu este acum, când acesta ocupă funcția de prim-ministru și nu era nici pe vremea când cei doi oameni politici discutau de la alt nivel, și anume cel al primarului general al Capitalei și cel al ministrului de Finanțe. Fiind în dezacord total cu practicile prim-ministrului, Gabriela Firea avertizează că acestea s-ar putea să aibă repercursiuni cu bătaie lungă spre generațiile următoare.

„Incompetența lor o vor plăti toți copiii și nepoții noștri! Guvernul va cădea, cât de curând, dar faptele grave împotriva românilor vor rămâne! Comisia Europeană arată că Guvernul Orban-Cîțu a dus România în groapa austerității! Scrisoarea oficială a Comisiei Europene arată că împrumuturile nebunești și măsurile haotice din ultimul an de guvernare PNL au produs dezechilibre majore în economie ce vor impune măsuri dure de austeritate.”, a spus, într-o primă instanță, Gabriela Firea.

Gabriela Firea: „Comisia Europeană arată și minciuna grosolană a lui Cîțu care susținea că s-a împrumutat pentru a susține economia în fața pandemiei”

Fostul edil este, de asemenea, de părere că, în realitate, România ar fi fost pe ultimul loc din UE, mai exact cu doar 1% din PIB. „Din aceste motive, Comisia Europeană vrea să se implice în realizarea bugetului României – doar Grecia a mai fost în această situație!”, a adăugat Gabriela Firea.

„Cîțu a mințit ca de obicei când a spus că jumătate din deficitul din 2020 vine din măsurile pentru combaterea pandemiei. Comisia Europeană arată clar că guvernul PNL a folosit doar 1,4% din PIB pentru combaterea pandemiei, din care 0,4% au provenit din fondurile UE!”, a completat Gabriela Firea.

Citește și: PSD se întreabă unde-i șapca primită de Iohannis de la Trump

#News