Trump, „analfabet” și „bolnav”, în opinia președintelui iranian

„Să sperăm ca veninul persoanelor analfabete care îşi urmăresc interesele personale în gestionarea ţării să dispară din această ţară şi din lume", a spus Hassan Rouhani, președintele Iranului

Violențele de ieri, din centrul capitalei americane, au creat un ecou strident care a ajuns tocmai până în Iran. Președintele iranian Hassan Rouhani a catalogat astăzi evenimentele de la Washington prin prisma democrației americane care, în opinia sa, pare din ce în ce mai „fragilă” și „vulnerabilă”.

Citește și: Trump și-a adus „negaționiștii” în centrul Washingtonului

„Ce am observat în SUA ieri seară şi astăzi a arătat, în primul rând, cât este de vulnerabilă şi fragilă democraţia occidentală, precum şi că, în aceste ţări, în pofida progresului ştiinţei şi tehnologiei, există mult populism”, a declarat Hassan Rouhani, la televiziunea de stat iraniană.

În același set de declarații televizate, Rouhani a mai spus că Donald Trump ar suferi de populism, folosind la adresa acestuia cuvinte ca „analfabet” și „bolnav”. Reamintim că, în timpul mandatului său, Trump a exercitat o politică dură contra Iranului, de presiune.

„Să sperăm ca veninul persoanelor analfabete care îşi urmăresc interesele personale în gestionarea ţării să dispară din această ţară şi din lume”, a completat acesta.

În încheierea mesajului său de la televiziunea de stat, Hassan Rouhani a mai spus că își dorește ca noul președinte ales, Joe Biden, să procedeze diferit și să respecte relațiile de colaborare cu celelalte state ale lumii.

Citește și: Trump, la un pas să fie declarat „inapt” pentru funcția ocupată

#News