Trump și-a adus „negaționiștii” în centrul Washingtonului

Între timp, președintele Donald Trump continuă să nege faptul că a pierdut alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului trecut

Centrul orașului Washington a fost asaltat, în cursul zilei de astăzi, de mii de simpatizanți ai perdantului alegerilor prezidențiale din noiembrie 2020, din Statele Unite ale Americii, Donald Trump. Motivul adunării, în plină pandemie, este, așa cum ați ghicit, protestul împotriva noului președintele ales, Joe Biden, cel confirmat ca fiind câștigătorul absolut al alegerilor prezidențiale, bifând deopotrivă votul colegiului elector, cât și pe cel popular.

Pe pancartele protestatarilor anti-Biden s-au putut citi mesaje ca „Opriți furturile!” sau „Să facem America din nou măreață” (en: Make America Great Again), slogan folosit de președintele în exercițiu, Donald Trump, în campania sa electorală din 2016, când a învins-o pe democrata Hillary Clinton.

„Nu vom permite acţiunile de instigare la violenţă, actele de intimidare sau distrugerea oraşului”, a declarat primarul oraşului Washington, Muriel Bowser, cea care i-a îndemnat pe locuitorii capitalei să evite centrul o perioadă, pentru a nu da naștere eventualelor violențe.

Între timp, președintele Donald Trump continuă să nege faptul că a pierdut alegerile prezidențiale de la sfârșitul anului trecut, continuând să-și alimenteze susținătorii cu teorii ale conspirației, însă și cu informații false, potrivit cărora el ar fi câștigătorul de fapt și de drept al alegerilor.

Timpul a dovedit faptul că majoritatea susținătorilor lui Donald Trump sunt negaționiști convinși, din punct de vedere al recunoașterii existenței virusului Covid-19, aceiași oameni fiind cei care au protestat, de asemenea, împotriva restricțiilor impuse de pandemie, printre care măsura de lockdown sau purtarea măștii în spațiile deschise, ca măsură de prevenție. Fapt dovedit și acum, odată cu protestul în care s-au strâns mii de oameni la un loc.

Citește și: Donald Trump îi sucește încheietura lui Mike Pence

#News