În disperarea de fi numit, totuși, președinte pentru un nou mandat, Donald Trump recurge la cele mai „năstrușnice” și dezinformate acțiuni, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul anilor, de altfel.

Ultima de acest gen este forțarea mâinii vicepreședintelui în exercițiu, Mike Pence, pe care Trump încearcă să îl convingă să facă ceva pentru a contracara rezultatul electorilor de la alegerile prezidențiale din noiembrie, din Statele Unite ale Americii. „Vicepreședintele are puterea de a respinge electorii frauduloși”, a declarat Donald Trump, marți, dând dovadă de excesul de zel caracteristic. Potrivit lui Trump, Mike Pence ar avea puterea de a întoarce din drum rezultatele alegerilor prezidențiale, inducând, astfel o idee falsă în mințile susținătorilor săi. Cei doi oficiali s-ar fi întânit, în cursul zilei de marți, la masa de prânz, notează CNN.

„Sper ca Mike Pence să ne ajute, vă zic!”, a zis, de asemenea, luni, președindele american în exercițiu.

Conform constituției americane, vicepreședintele nu are puterea de a deturna rezultatele de la urnele de vot, ceea ce demonstrează, încă o dată, că disperarea lui Donald Trump atinge, pe zi ce trece, cote din ce în ce mai înalte.

Joe Biden urmează să își preia mandatul în data de 20 ianuarie 2020, devenind, astfel, al 46-lea președinte american. Trump va rămâne în istorie ca unul din cei mai controversați lideri ai Statelor Unite ale Americii și, cu siguranță, singurul care nu și-a putut accepta bărbătește înfrângerea.

Citește și: Trump nu se lasă dus de la Casa Albă

#News