Trump nu se lasă dus de la Casa Albă

Unora le este greu să își accepte înfrângerea

La două luni de la alegerile prezidențiale din SUA – câștigate de Joe Biden, președintele în funcție Donald Trump pare că nu poate accepta înfrângerea. Un scandal uriaș a izbucnit în Statele Unite chiar pe ultima sută de metri a mandatului lui Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a fost înregistrat în timp ce încerca să-l convingă pe un oficial al comisiei electorale din statul Georgia „să-i găsească” voturile necesare pentru a-i anula victoria lui Joe Biden.

Cotidianul The Washington Post a intrat acum în posesia acestei înregistrări audio și a publicat inclusiv transcriptul ei. În timpul convorbirii neobișnuit de lungi, de aproape o oră, Trump îi cere pe diverse tonuri republicanului Brad Raffensperger, secretarul de stat din Georgia, să-i găsească 11.780 de voturi pentru a depăși avansul pe care Joe Biden îl are în fața lui.

Tot ce vreau este asta: Vreau doar să găsești 11.780 de voturi – adică cu unul mai mult decât avem – pentru că eu am câștigat în acest stat. Și sincer, ar trebui să faceți asta rapid. Ar trebui să vă întruniți mâine, pentru că aveți curând alegeri importante și din cauza a ceea ce i-ați făcut președintelui (n.r. – lui Donald Trump )… Știi că oamenii din Georgia știu că a fost o fraudă. Și din cauza a ceea ce i-ați făcut președintelui, nu vor ieși la vot o mulțime de oameni

 Donald Trump, în înregistrarea audio

Colegiul Electoral a declarat pe 14 decembrie victoria lui Joe Biden cu votul a 306 electori faţă de 232 pentru preşedintele în exerciţiu, rezultat care urmează să fie certificat miercuri, 6 ianuarie, în Congres pentru ca apoi, pe 20 ianuarie, să aibă loc ceremonia de depunere a jurământului de către cel de-al 46-lea preşedinte al SUA.

Citește și: Mesajul de Crăciun al lui Joe Biden: ”Vor veni zile mai fericite”

#News