Electrica s-a transformat în DEER

Trei companii de distribuție, un singur „grup”

Electrica anunță finalizarea cu succes a primei etape a fuziunii prin absobție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distribuție Energie Electrică Romania SA (DEER).

„Fuziunea prin absorbție a societăților de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica a fost aprobată de principiu de către Consiliul de Administrație al Electrica S.A. în ședința din data de 27 mai 2020, hotărârea fiind un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.

Prin fuziunea Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord S.A, a SDEE Transilvania Sud și a SDEE Muntenia Nord, noua companie Distribuție Energie Electrică Romania va opera 198.988 km de linii electrice, în 18 județe, din trei zone geografice ale țării, reprezentând 40,7% din teritoriul României și va deservi peste 3,8 milioane de utilizatori. Astfel, Grupul Electrica a parcurs un pas important prin care se adaptează cerințelor consumatorilor, oferindu-le servicii care să acopere nevoile tot mai diversificate ale acestora”, se aarată în comunicatul de presă al Electrica.

Prin implementarea fuziunii celor trei societăți de distributie din cadrul Grupului se vor obține beneficii pe termen mediu și lung pentru toate părțile interesate. Este un proiect major care ne va permite eficientizarea costurilor, în paralel cu accelerarea digitalizarii principalelor procese de business, precum și îmbunătățirea performanței operaționale în vederea creșterii calității serviciilor oferite

 Corina Popescu, Director General Electrica SA

18 din 41 de județe coordonate de Grup

DEER este responsabilă pentru distribuția energiei electrice în următoarele județe: Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Brăila, Galați și Vrancea.

De la 1 ianuarie, fără casieri Electrica

Altfel, Electrica Furnizare se adaptează noilor cerințe și obiceiuri de consum și plată ale clienților, apărute pe fondul pandemiei de coronavirus și al liberalizării pieței de energie electrică de la 1 ianuarie 2021, și propune modalități noi de plată și consiliere a clienților. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2021, în cadrul Centrelor de Relații cu Clienții Electrica Furnizare și al punctelor de prezență care găzduiesc casierii, nu se vor mai desfășura operațiunile de încasare în numerar.

Citește și: Prețurile de furnizare a energiei electrice nu mai sunt stabilite de ANRE

#News