PSD: „Cu USR la guvernare, aflăm că autostrăzile vor apărea după 2024!”

„Despre terminarea lucrării, evident, nu poate spune nimic, iar ministrul Drulă tace solemn”, adaugă social democrații, pe pagina oficială de Facebook a partidului

Într-o nouă declarație politică, postată pe pagina oficială de Facebook a partidului, PSD lansează un atac la adresa celor de la USR PLUS, cu bătaie lungă spre ministrul ales al Tranporturilor, Cătălin Drulă. Potrivit social democraților „Cu USR la guvernare, aflăm că autostrăzile vor apărea după 2024! Din Opoziţie, useriştii criticau la foc automat ritmul lent din construcţia de autostrăzi dând iluzia că, dacă ar administra ei situaţia, totul s-ar petrece cu viteza luminii!”, este de părere PSD.

Astfel, PSD acuză USR PLUS că, atât timp cât s-a aflat în Opoziție ar fi criticat acțiuni similare, totul ca acum să procedeze întocmai celor pe care îi criticau în urmă cu câțiva ani.

Construcția autostrăzii Comarnic-Braşov, motiv de „gâlceavă” pe sub masă, între PSD și USR PLUS

„Azi, cu USR la comanda ministerului Transporturilor, şefa Companiei de Autostrăzi ne anunţă sec că abia peste trei ani ar putea începe execuţia autostrăzii Comarnic-Braşov! Despre terminarea lucrării, evident, nu poate spune nimic, iar ministrul Drulă tace solemn. E mult mai simplu să te dai mare în Opoziţie, râzând să vezi statul blocat atât în licitaţii publice, cât şi în a proteja popândăii, urşii, liliecii sau gândacul-croitor!”, adaugă PSD.

Social democrații susțin, așadar, că USR PLUS ar practica demagogia și ar critica doar atunci când nu s-ar afla la „butoane”, totul ca acum, când sunt puși în fața faptului împlinit, să se ascundă în spatele studiilor de fezabilitate.

„Azi, măreţul profesionist Drulă se dovedeşte că era Sculă pe Basculă doar din vorbe. În fapte, USR a pus la Transporturi o simplă Pendulă, capabilă să ne spună ora exactă la autostrăzi doar din 4 în 4 ani!”, conchide apoteotic PSD.

Pe de altă parte, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) Mariana Ioniţă este de părere că autostrada trebuie construită. „E absolut necesar să fie construită această autostradă. Problema cu foarte multe dintre aceste subiecte dureroase este că, dacă ne uităm în urmă 5, 10 sau 15 ani eram în acelaşi loc. Adică nu s-a întâmplat ceva între timp. Pentru a realiza autostrada Comarnic-Braşov avem nevoie de un proiect solid la bază. În momentul de faţă avem un studiu, care e la nivelul de studiu de fezabilitate.”, a spus aceasta.

Citește și: Stadionul „Valentin Stănescu” din Giuleşti va fi gata în luna mai

#News