Stadionul „Valentin Stănescu” din Giuleşti va fi gata în luna mai

„M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susţinut pe arena din Giuleşti şi am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai”, a spus ministrul Dezvoltării

Ministrul Dezvoltării Cseke Attila a spus că lucrările la Stadionul „Valentin Stănescu” din Giuleşti avansează cu pași repezi, declarându-se bucuros de ritmul susținut al lucrărilor. De asemenea, ministrul a mai menționat și faptul că dezvoltatorii implicați în reabilitare au dat asigurări că lucrările vor fi gata în luna mai, astfel că acesta va putea deservi Campionatului European de Fotbal ce ar putea avea loc în această vară, în Capitală.

„M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susţinut pe arena din Giuleşti şi am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârşitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiţii optime bucureştenilor şi, în acelaşi timp, pentru a ne onora obligaţiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a declarat ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Citește și: Stadionul Ghencea a renăscut din propria-i cenușă

Stadiul în care se află, în acest moment, Stadionul „Valentin Stănescu” din Giuleşti

Astfel, se notează că au fost finalizate lucrările la suprastructură, structura metalică de rezistenţă a acoperişului fiind și ea aproape gata. În momentul de față se derulează, într-un stadiu avansat, lucrările privind montajul învelitoarei metalice a acoperişului. De asemenea, se lucrează la faţada exterioară, la compartimentarea de interior, la instalațiile sanitare, de ventilație și electrice. Nu în ultimul rând, au început lucrările de realizare a stratului suport pentru viitoarea suprafaţă de joc a stadionului.

Cseke Attila a adăugat că lucrările de renovare din cadrul altor două arene sportive din Capitală au fost finalizate, în cel mai scurt timp putând fi organizată inclusiv recepția acestora. Vorbim despre arena Arcul de Triumf și despre arena Steaua care, în curând vor fi luate sub tutela Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului Apărării Naționale.

Stadioanele au fost finanțate de ministerul Dezvoltării, prin programul Complexuri sportive”.

Citește și: Sectorul 5 scapă de birocrație și de statul la coadă

#News