Sectorul 5 scapă de birocrație și de statul la coadă

Ca măsură suplimentară, taxele și impozitele pot fi plătite și online, prin intermediul ghiseul.ro, la unul din sediile Poștei Române, prin CEC Bank, la stațiile de plată automată QIWI, centre de plăți UN-DOI, Westaco Express, prin aplicația mobilă MOBILPAY sau la Trezoreria Sector 5

Locuitorii Sectorului 5 al Capitalei au motive de bucurie. Mai exact, vorbim despre dispariția interminabilelor cozi de la plata taxelor și impozite care, în această perioadă devin cu atât mai anevoioase, însă și periculoase, din punct de vedere epidemiologic. Pe larg, cetățenii rezidenți ai Sectorului 5 vor scăpa, începând de astăzi, de statul la cozile de la ghișee, întrucât li s-a pus la dispoziție o stație de plată automată de tip SelfPay care permite plata atât prin card bancar, dar și numerar. Stația de plată se află în incinta Primăriei Sectorului 5.

Pentru a plăti în acest fel, doritorii au nevoie de cartea de identitate sau de înștiințarea de plată pe care au primit-o de la Direcția de Impozite si Taxe Locale (DGITL) Sector 5.

Acest sistem de plată a taxelor și impozitelor se dorește a fi unul eficient, întrucât plata se înregistrează în mod automat în sistemele DGITL Sector 5.

De menționat că astfel de stații de plată există, de asemenea, și într-o serie de supermarketuri aflate pe raza Sectorului 5.

Ca măsură suplimentară, taxele și impozitele pot fi plătite și online, prin intermediul ghiseul.ro, la unul din sediile Poștei Române, prin CEC Bank, la stațiile de plată automată QIWI, centre de plăți UN-DOI, Westaco Express, prin aplicația mobilă MOBILPAY sau la Trezoreria Sector 5.

În ședința operativă a Primăriei Sectorului 5, de ieri, 4 ianuarie a.c., primarul Cristian Popescu Piedone a amintit de problema „statului la coadă” de la taxe și impozite, declarând că ar fi asistat personal la „picajul” sistemului clasic, considerând că un astfel de eveniment este inadmisibil într-o primărie din secolul XXI, cu atât mai mult cu cât ne aflăm în plină pandemie. În cadrul aceleiași ședințe, edilul i-a somat pe cei din subordinea sa să rezolve problema de urgență și să dea dovadă luării de inițiativă. La numai o zi de la eveniment, inițiativa a fost luată.

Citește și: Primăria Sectorului 5: Piedone vrea să atragă cele mai multe fonduri UE

#News