Coliban și-ar dori reducerea traficului într-un cartier istoric al Brașovului

Primăria Brașov va cere ajutorul experților în mobilitate urbană, pentru o evaluarea problemei traficului aglomerat

Noul primar al Municipiului Brașov, Allen Coliban (USR PLUS) a declarat că și-ar dori ca, în viitorul apropiat, traficul dintr-un important cartier istoric al orașului să fie redus. Motivul pentru care primarul își dorește un proiect în acest sens este reprezentat de ambuteiajele frecvente care au loc în Șcheii Brașovului. Potrivit lui Allen Coliban, cartierul cu pricina ar fi fost neglijat în ultima perioadă, în ciuda valorii istorice a zonei.

Una din metodele reducerii traficului din zonă ar putea fi mărirea frecvenței cu care vin autobuzele, astfel că se intenționează să aibă discuții cu reprezentanții companiei de transport local din Brașov, RATBV.

„Este în interesul tuturor să nu mai existe astfel de ambuteiaje, iar experții spun că soluția cea mai bună este îmbunătățirea transportului public, capitol la care Șcheiul a fost neglijat în ultimii ani. Sunt lucruri care nu pot fi făcute peste noapte, necesită timp pentru a avea rezultate bune, însă sunt și măsuri care pot fi luate pe termen scurt pentru a rezolva din problema traficului, cum ar fi îmbunătățirea frecvenței cu care vin autobuzele. Voi avea o discuție joi cu RATBV pe această temă”, a anunțat Allen Coliban pe Facebook.

Allen Coliban a mai declarat că se vor efectua, de asemenea, studii de trafic, pentru o evaluare justă a problemei curente. Primăria va cere ajutorul experților în mobilitate urbană.

„Suplimentar, avem nevoie de o analiză a traficului și a numărului de mașini în zonă. Studiul de trafic (inclusiv pe zona Șchei) urmează să ne fie livrat luna aceasta, pornind de la el putem analiza și pregăti măsuri care să diferențieze riveranii de vizitatori și care pot ajunge, în ultimă instanță, la restricții de circulație în zonă (cu excepția riveranilor și pe intervale orare sau pe zile specifice). Pentru că am folosit cuvântul „analiză”, un alt demers va fi în sensul atragerii la Brașov a unor experți pe mobilitate urbană, cu care să gândim măsurile pe termen mediu și lung”, a precizat Coliban.

Citește și: Nicușor Dan oprește demolarea unei clădiri de peste 100 ani

#News