Nicușor Dan oprește demolarea unei clădiri de peste 100 ani

Imobilul în cauză este o locuință burgheză de tip urban de sfârșit secolului XIX, cu acces lateral, ce a reușit să-și păstreze fațada construită de Albert Galleron în 1885

Edilul Capitalei Nicușor Dan a anunțat că a reușit să oprească demolarea unui imobil vechi, de peste 100 ani, situat în Sectorul 2, pe strada Dionisie Lupu nr. 39. Clădirea a fost construită în urmă cu un secol, după planurile arhitectului Albert Galleron, cunoscut, de altfel, prin prisma altei lucrări arhitecturale celebre, Ateneul Român.

Astfel, Nicușor Dan s-a declarat împotriva demolării caselor de patrimoniu, considerând că istoria trebuie prezervată și valorificată.

„Casele valoroase ale Bucureștiului trebuie păstrate și valorificate, nu distruse. Am oprit azi (marți – n.r.) demolarea unei case situate pe strada Dionisie Lupu nr. 39, cu o istorie de peste 100 de ani, ridicată după planurile arhitectului Ateneului, Albert Galleron”, scrie primarul general al Capitalei Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit spuselor primarului Nicușor Dan, ar fi existat o autorizație de demolare a imobilului în cauză, însă, de comun acord cu proprietarii clădirii cu veleități istorice, s-ar fi ajuns la un consens, urmând ca, ulterior, aceasta să fie restaurată.

adresa imobilului

„Am agreat cu proprietarii să nu demoleze casa. Aceștia au fost de acord să găsim o soluție, astfel încât imobilul valoros să fie păstrat și integrat”, a mai spus primarul.

În 2016, Ministerul Culturii, împreună cu fundaţiile Pro Patrimonio şi Pro Domo cereau clasarea de urgenţă a imobilului din strada Dionisie Lupu 39, construit de arhitectul Albert Galleron cu scopul de a bloca astfel un proiect imobiliar considerat ilegal, ce viza demolarea clădirii în cauză.

Potrivit unei postări a Casei „Victor Eftimiu”, imobilul în cauză este o locuință burgheză de tip urban de sfârșit secolului XIX, cu acces lateral, ce a reușit să-și păstreze fațada construită de Albert Galleron în 1885.

Citește și: Nicușor Dan, îngropat în datorii de 3 miliarde de lei

#News