Stadionul Ghencea pare să fi renăscut din propria-i cenușă. Abandonat ani de zile, proiectul și-a recăpătat strălucirea de odinioară într-un timp extrem de scurt, ba chiar mai mult decât atât, devenind mai modern ca niciodată. La recepție au fost, în cursul zilei de ieri, prezenți și premierul Ludovic Orban, împreună cu primarul general al Capitalei Nicușor Dan.

Ludovic Orban: „Vreau să felicit consorţiul de constructori români format din trei companii româneşti care literalmente au făcut performanţă”

„Mă bucur să fiu prezent astăzi la un eveniment important. Practic stadionul Steaua a renăscut precum Phoenix din cenuşă şi se prezintă într-o formă extrem de modernă, cu dotări extrem de actuale, un gazon despre care am înţeles că este un gazon hibrid care foloseşte o tehnică specială şi sperăm că stadionul Steaua în noua formă va găzdui echipe care să facă performanţă la nivel european şi la nivel internaţional. Vreau să felicit consorţiul de constructori români format din trei companii româneşti care literalmente au făcut performanţă şi prin construirea acestui stadion şi-au întărit practic cartea de vizită, arătând că avem constructori români care au capacitate ca la preţuri competitive, aş putea spune chiar mici, să realizeze lucrări de o calitate deosebită. Sigur că va urma recepţia, o recepţie care va dura în care va fi evaluat fiecare aspect al proiectului, dar pot să vă spun că este într-adevăr o reuşită remarcabilă a acestui consorţiu compus din trei companii româneşti”, a spus Orban.

Nicușor Dan, despre olimpiade și primele amintiri pe stadion

„Nu pot să nu vă spun că am o nostalgie după fostul stadion Ghencea. Am fost aici în ’87, eram elev în lotul de matematică şi am fost la România – Spania 3-1, însă asta e direcţia în care mergea lumea şi nu este doar un stadion, este un complex sportiv în care o să aibă loc de antrenament şi chiar de cazare mai multe discipline sportive şi asta este direcţia în care va merge Bucureştiul şi România. Am fost aseară la lansarea de către Guvernul României a Planului Naţional de Relansare, 80 de miliarde de euro, deci Bucureştiul şi România au nevoie de dezvoltare, au un context extrem de favorabil, au mulţi bani. Trebuie doar să fim constructivi, trebuie să colaborăm, să schimbăm condiţiile de viaţă ale românilor. Sportul, aşa cum a spus Gică Popescu, este una dintre aceste zone pe care trebuie să le dezvoltăm. Eu ca primar pot să vă promit că nu vom mai pierde baze sportive, pentru că în ultimii ani s-au construit câteva, dar s-au pierdut mai multe. Pot să vă promit că în Bucureşti nu vor mai dispărea baze sportive” a declarat primarul Capitalei Nicușor Dan.

Citește și: Stadionul Ghencea va beneficia de cel mai modern sistem de iluminat, în concordanță cu reglementările UEFA

Reamintim că renașterea Stadionului Ghencea a fost posibilă și cu ajutorul firmei Erbașu Construcții, cea care a asigurat sisteme de iluminat de înaltă clasă, cât și sisteme termice și sanitare, printre multe alte lucrări de anvergură.

Citește și: Stadionul Ghencea prinde, încet-încet, contur. Sisteme sanitare și termice de primă clasă

#News