Stadionul Ghencea, perla fotbalului românesc, se pregătește, încet-încet să-și primească din nou fanii, întrucât reconstrucția acestuia se apropie de finalizare. Dacă într-un articol precedent, HashtagNews.ro vă dădea detalii legate de sistemul de iluminare performant, astăzi este timpul să vă vorbim despre instalațiile sanitare și despre instalațiile termice și de ventilație.

Ca în cazul celorlalte modernizări de ultimă generație despre care vă povesteam anterior, și data aceasta am discutat cu un reprezentant al firmei Construcții Erbașu, firmă responsabilă de construcția stadionului.

Stadionul Ghencea va avea instalații sanitare de ultimă generație

Potrivit reprezentaților Construcții Erbașu, Stadionul Steaua, cel ce va renaște în curând, beneficiază de următoarele lucrări ce țin de instalații sanitare: alimentare cu apă rece potabilă de la branșament, printr-un sistem de conducte îngropate, alimentare cu apă rece menajeră la punctele de consum, preparare apă caldă menajeră, canalizare ape uzate menajere de la grupurile sanitare, canalizare ape pluviale printr-un sistem gravitațional de pe gradene, canalizare ape pluviale printr-un sistem vacuumatic de pe copertina clădirii, cât și instalații destinate stingerii unui eventual incendiu. Toate aceste lucrări au necesitat instalarea a nu mai puțin de 42.297 m de țeavă.

„Gazonul este cea mai importantă componentă a unui stadion. Din acest motiv, pentru a asigura „sănătatea’’ acestuia au fost folosiți peste 3000 m de țeavă de drenaj si irigații. Totodată, pentru perioada rece, a fost realizată o instalație de degivrare gazon cu agent termic cu ajutorul a peste 34.000 m de țeavă de încălzire.”, ni s-a comunicat.

„Gazonul este cea mai importantă componentă a unui stadion. Din acest motiv, pentru a asigura „sănătatea’’ acestuia au fost folosiți peste 3000 m de țeavă de drenaj si irigații. Totodată, pentru perioada rece, a fost realizată o instalație de degivrare gazon cu agent termic cu ajutorul a peste 34.000 m de țeavă de încălzire.”, ni s-a comunicat.

Instalații termice și ventilații

Întrucât un stadion modern are nevoie de căldură pe timp de iarnă, s-a folosit un sistem propriu, mai exact vorbim despre o centrală termincă ce are în componență un număr de trei cazane, toate acestea folosind combustibil gazos, cu o putere însumată de 2.400 KW.

În ceea ce privește perioada de vară, asigurarea climatizării aerului se va face cu ajutorul unei baterii cu o putere de 2.400 KW.

De asemenea, un amănunt extrem de important este faptul că Stadionul Steaua va beneficia și de instalații de încălzire și răcire cu ventiloconvectoare necarcasate, ce vor fi montate în plafonul fals. Acestea vor utiliza un agent termic de răcire a apei, în caz contrar folosindu-se ca agent termic apa deja caldă.

„Ventiloconvectoarele realizează climatizarea spațiului prin aducerea aerului
interior la nivelul de temperatură interioară impusă. Calitatea aerului interior este asigurată separat de instalațiile de asigurare a aerului proaspăt, prin intermediul a 15 centrale de tratare a aerului care vehiculează un debit de aer de 194.900 mc/h. Numarul total de ventiloconvectoare este de 518 bucăți. În urma realizării acestor instalații au fost folosiți 28.569 m de țeavă”, au mai declarat pentru HashtagNews.ro reprezentanții Construcții Erbașu, despre Stadionul Ghencea.

Citește și: ”Templul fotbalului românesc”, aproape de finalizare. Stadionul Ghencea va fi finalizat în luna octombrie a acestui an, dă asigurări constructorul

#News