Director de la Complexul Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență

El e acuzat că ar fi primit 13.000 euro de la administratorul unei firme cu care CEO avea contract

Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată, potrivit ziare.com.

Acesta e acuzat că ar fi primit 13.000 euro de la administratorul unei firme cu care CEO avea contract pentru a vorbi cu cei din conducere cu atribuții în aprobarea plăților pentru urgentarea unor plăți.

În același caz, s-a dispus luarea măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de o persoană fizică, administratorul unei societăți comerciale, cercetat pentru dare de mită. El ar fi promis unui director din cadrul CEO 200.000 de euro pentru obținerea unui contract de 1.000.000 euro având ca obiect lucrări de demolare și gestionare deșeuri.

Reprezentantul CEO urma să introducă în caietul de sarcini a licitației unele cerințe preferențiale care să avantajeze societatea mituitorului.

În dosar se mai efectuează cercetări și față de alte 2 persoane pentru săvârșirea unor infracțiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Ministerul Energiei a anunțat, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, precizează că are ”zero toleranţă la orice faptă de corupţie”. ”Ministerul Energiei este intransigent faţă de orice activitate de corupţie. De aceea, Corpul de Control al Ministrului a fost trimis de fiecare dată când au fost făcute sesizări cu privire la posibile activităţi ilegale, iar atunci când acesta a constatat abateri de la legalitate, au fost dispuse măsuri de sesizare a Parchetului competent”, au transmis oficialii ministerului.

Sfaturi de la ANPC privind peştele cumpărat de Florii