Stadionul Ghencea începe, încet încet să prindă contur, după ce ani de zile s-a aflat într-o stare greu de imaginat. Inaugurat la data de 9 aprilie 1974 și renovat în 1996, stadionul legendarei echipe de fotbal Steaua a fost ulterior demolat în luna august a anului 2018, spre marea dezamăgire a iubitorilor fotbalului românesc.

Stadionul Ghencea se întoarce în prezent, acolo unde îi este locul

Ne întoarcem în 2020, anul veștilor bune pentru fanii Steaua, când lucrările de renovare ale unuia dintre cele mai mari simboluri ale sportului românesc devin realitate, cu aportul direct al firmei Construcții Erbașu.

Sistem de iluminat de ultimă generație, conform cu reglementările UEFA

Stadionul Ghencea va beneficia de cel mai modern și mai actual sistem de iluminat, conform reglementărilor oficiale impuse de UEFA. Dacă până nu de mult, în locul stadionului se afla, efectiv, o groapă, astăzi vorbim despre un stadion care va putea din nou să găzduiască evenimente sportive și non-sportive demne, redevenind „bijuteria” de altă dată, însă cu modernizări conforme anului 2020.

Pe stadion s-a instalat un sistem de nocturnă echipat cu 250 de corpuri de iluminat pe sistem led, de producție Phillips, furnizor cunoscut pe piața de profil pentru înalta calitate a produselor. Un singur corp de iluminat poate emite un flux luminos de aproximativ 195.000 de lumeni, ceea ce, în limbaj uzual s-ar traduce prin echivalentul a 150 de becuri clasice de 100 W. O altă caracteristică interesantă a acestui sistem de iluminat de înaltă generație îl constituie consumul redus de energie electrică, de doar 10% din consumul clasic al unui număr de 150 de becuri, această soluție fiind una net superioară vechilor sisteme de iluminare folosite pe stadioane.

Joc de lumini cu posibilități infinite

Fanii fotbalului și nu numai se vor putea bucura de jocuri de lumini dintre cele mai interactive, prin instalarea unui sistem DMX care este capabil să reducă și să intensifice iluminatul, în funcție de planul prestabilit. Cu alte cuvinte, posibilități infinite de entertainment, echipamente de ultimă generație și costuri reduse. Un win-win-win veritabil.

„Din punctul meu de vedere, cel mai mare avantaj al soluției led este posibilitatea de a crea diverse jocuri de lumini, astfel încât nocturna poate efectiv să danseze pe muzica. S-a instalat un sistem DMX care permite atât reducerea, cât și creșterea intensității iluminatului, în funcție de evenimentul care se desfășoara pe stadion (antrenament, meci netelevizat, meci televizat), oferind posibilități nelimitate de jocuri de lumini. Se vor putea crea diverse scenarii înainte de meci sau după, iar eventualele evenimente non-sportive organizate pe stadion vor putea beneficia și ele de acest sistem.”, ne-a declarat Alexandru Crăciun, șeful departamentului de instalații al Construcții Erbasu S.A.

Citește și: ”Templul fotbalului românesc”, aproape de finalizare. Stadionul Ghencea va fi finalizat în luna octombrie a acestui an, dă asigurări constructorul

#News