Întrucât liderul PSD Marcel Ciolacu și-a exprimat dorința de renumărare a voturilor din Sectorul 1, Dan Barna, președintele USR s-a văzut nevoit să-i dea acestuia replica, menționând că o renumărare a voturilor nu ar avea ce situație să clarifice, de vreme ce Clotilde Armand ar fi câștigat deja Primăria Sectorului 1, în defavoarea principalului său contracandidat Dan Tudorache. Mai mult decât atât, Barna amintește că o renumărare a voturilor nu se încadrează, de data aceasta, în prevederile prevăzute de lege.

„Dincolo de declaraţiile politice ale domnului Ciolacu şi ale celorlalţi lideri PSD, înţelegem disperarea de a pierde cel mai important sector din Bucureşti şi înţelegem dificultatea de a accepta voinţa cetăţenilor. Dar, în momentul de faţă, lucrurile sunt foarte clare şi biroul de sector a confirmat acest lucru: coincid cifrele din procesele verbale cu datele înregistrate în sistem. (…) Pentru noi e important să mergem pe cadrul legal. Cazurile în care se prevede renumărarea sunt clar prevăzute de lege. Nu suntem în niciuna din acele situaţii. Restul e retorică politică. (…) Miza şi toată îngrijorarea pe care am avut-o zilele trecute ţin de neînchiderea procesului de numărare. În momentul de faţă, cifrele din procesele verbale, pe care le-au semnat delegaţii fiecărui partid în secţii, corespund şi coincid cu cifrele din sistemul oficial”, a spus Dan Barna într-o conferință de presă.

Dan Barna: „Pe partea de voturi, lucrurile sunt foarte clare”

„Dincolo de aceste declaraţii caraghioase, dincolo de faptul că domnul Tudorache şi-a făcut o manufactură electorală deasupra biroului de sector, ceea ce este nu doar revoltător, ci şi ilegal – tocmai de aceea este o anchetă în curs – aşteptăm ca autorităţile să constate şi să nu claseze acest dosar ca o întâmplare nefericită. A fost evidentă încercare de fraudă şi ne aşteptăm ca autorităţile să meargă până la capăt, pentru că e o miză foarte mare. Clotilde e primarul Sectorului 1. Pe partea de voturi, lucrurile sunt foarte clare. Însă, dacă închidem ochii şi de data aceasta la o încercare de fraudă a PSD, peste patru ani vom fi în aceeaşi secvenţă. Dacă autorităţile, astăzi, iau măsuri şi persoanele în cauză sunt sancţionate, peste patru ani probabil vom avea alegeri mai corecte”, a mai spus liderul USR Dan Barna.

Citește și: Clotilde Armand a câștigat Sectorul 1

#News