Gabriela Firea

Într-un ultim mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook, edilul Capitalei, Gabriela Firea ne vorbește despre fapte bune în timpul pandemiei și despre administrație. În mare, despre legătura dintre aceste două concepte. Cu toate că restricțiile s-au mai domolit, pericolul infectării încă a rămas. Astfel că Primăria Capitalei încă se îngrijește de cei aflați în prima linie, cei ce au nevoie în continuare de protecție: cadrele medicale. Vorbim despre o nouă donație, donație ce conține, printre altele, 120.000 de halate și 200.000 de manuși pentru medicii de familie, după cum a declarat chiar Gabriela Firea, în această seară. Mai mult decât atât, vorbim despre echipamente medicale

„Primaria Capitalei prin ASSMB a donat 120.000 de halate de protectie si 200.000 de manusi de unica folosinta medicilor de familie din Bucuresti.
Am fost astazi la Spitalul Clinic de Copii ‘Dr Victor Gomoiu’, unde au sosit echipamentele de protectie achizitionate de Primaria Capitalei, prin ASSMB, pentru medicii de familie din Bucuresti.

Predam astazi catre doua asociatii ale medicilor de familie o donatie semnificativa: 120.000 de halate de protectie si 200.000 de manusi de unica folosinta. Aceste materiale esentiale pentru sanatatea cadrelor medicale si pacienti vor fi distribuite catre medicii de familie din Bucuresti.

In contextul pandemiei, când spitalele si-au redus activitatea cu 80%, cei peste 1.000 de medici de familie din Capitala au asigurat și asigură in continuare asistenta medicala bucurestenilor si totodata realizeaza primul triaj al celor care prezintă simptome specifice infecției cu virusul SARS-CoV-2!
De aceea am propus, iar CGMB a aprobat in sedinta din 10 aprilie, proiectul ‚In sprijinul medicilor de familie’, prin care Primaria Capitalei, prin ASSMB a achizitionat aceste echipamente de protectie. Valoarea totală a proiectului este de 1,3 milioane lei.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov Dr. Sandra Alexiu: „Doresc sa multumesc Primariei Capitalei si ASSMB pentru aceasta donatie, mai ales ca in aceasta perioada nu ne-a ajutat nici o autoritate a statului, singurele care s-au implicat fiind autoritatile locale. Aceste materiale vor ajunge la toti medicii de familie din Bucuresti”.

Președintele Asociația Română pentru Educația Pediatrică a Medicilor de Familie Dr. Valeria Herdea: „Medicina de Familie este foarte importanta pentru sistemul de sanatate si mai ales pentru cetatean. In aceasta perioada suntem in prima linie de acces al sistemului si pana acum ne-am organizat singuri pentru a ne proteja si pentru a-i proteja pe pacienti”.

Dr. Marina Pârcălabu de la Asociatia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov: „As dori sa multumesc pentru aceasta donatie in special in numele pacientilor, pentru ca ei sunt primii beneficiari: daca un medic de familie s-ar fi imbolnavit, 2.500 de persoane ar fi ramas fara asistenta medicala!„

Gabriela Firea: Totodata, avand in vedere ca Primaria Capitalei, prin ASSMB, are in administrare peste 600 de cabinete de medicina scolara, au fost achizitionate si materiale necesare echiparii acestora.

Este vorba de peste 400 de termometre no touch, peste 1.000 de cutii de masti chirurgicale de unică folosință, aproape 600 de viziere medicale, recipienti cu dezinfectanti de maini si dezinfectanti pavimente, peste 53.000 de halate de unică folosință precum si alte materiale sanitare, medicamente si consumabile necesare unei bune desfășurării a activitatii medicale.

Directorul Medical al ASSMB, dr. Turkes Ablachim: „Grija pentru personalul medical si pentru copii a fost prioritatea noastra in aceasta perioada dificila. Echipa ASSMB a lucrat intens pentru a asigura toate echipamentele de protectie, medicamentele si materialele sanitare, astfel incat in data de 2 iunie toate cabinetele medicale din unitatile scolare care vor fi deschise sa fie pregatite pentru a asigura asistenta medicala.

Astazi vom finaliza distribuirea de materiale sanitare in toate cele 650 de cabinete scolare asa incat parintii sa fie linistiti ca elevii vor putea beneficia, in caz de nevoie, de servicii si conditii medicale de calitate, in deplina siguranta”.

In ceea ce priveste Spitalul Clinic de Copii ‘Dr Victor Gomoiu’, directorul medical, Dr. Ionescu Diana a explicat ca a fost o perioada foarte grea, pentru ca spitalul a devenit spital de urgenta de boli infectioase si au fost preluate cazuri din toata tara foarte grave si chiar cazuri de pacienti infectati cu noul coronavirus.

De asemenea, potrivit directorului general al Spitalului Gomoiu, Maria Enescu, nici un cadru medical nu a fost infectat, in special pentru ca toti angajatii au sustinut, fara echivoc, masurile drastice care au fost luate pentru protejarea pacientilor si cadrelor medicale din spital.” e declarat cu puțin timp în urmă pe Facebook, edilul Gabriela Firea.

Citește și: Firea caută soluții pentru reluarea activităților culturale

#News