Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat că își dorește ca procesul de absorbție a fondurilor europene să se desfășoare simplificat. Acesta a mai spus că până acum, tot acest procedeu era unul greoi și incompatibil cu timpurile pe care le trăim.

„Internţionăm să simplificăm cât mai mult procedurile de absorbţie a fondurilor europene, adică să ajungă banii cât mai repede la beneficiari. La ora actuală trebuie să te duci cu un camion de hârţoage până la Bucureşti, să te duci de 100 de ori, să refaci proiectele de nu ştiu câte ori, să modifici documentaţii tehnico-economice, să modifici proiecte, să faci tot felul de solicitări, nu mai spun de avize, autorizaţii, acorduri şamd. Obiectivul nostru clar este de a simplica cât mai mult procedurile de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat Ludovic Orban, aflat într-o conferinţă de presă susţinută la Arad.

Debirocratizarea despre care vorbește premierul Ludovic Orban se referă la pașii făcuți în cadrul Programului Operațional Regional.

„Un prim pas l-am făcut în cadrul Programului Operaţional Regional, am luat o decizie foarte curajoasă în condiţiile în care am avut foarte mulţi adversari, foarte mulţi oameni care s-au opus acestei decizii şi anume agenţiile de dezvoltare regională, care au dobândit în această perioadă de timp o experienţă extrem de mare în absorbţia fondurilor europene să devină autorităţi de management şi practic ele să deruleze toate finanţările în cadrul Programului Operaţional Regional.

Nu mai trebuie să vii la Bucureşti. M-am uitat la durată, timp pierdut pe parcursul pregătirii şi derulării unui proiect, aproape 80% din timpul consumat este consumat în avizele care sunt acordate în cadrul Autorităţii de Management a Programului Operaţional Regional şi în cadrul Ministerului Dezvoltării”, a mai spus Orban.

Citește și: Marcel Ciolacu este OFICIAL președintele PSD

#News