Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a fost oficial votat președinte al PSD, cu 1310 voturi. Eugen Orlando Teodorovici a obținut 91 voturi.

S-au înregistrat total 1509 buletine de vot, dintre care voturi exprimate 1450, voturi nule 49.

Eugen Teodorovici nu a participat la congresul PSD, cu toate că a fost singurul contracandidat al lui Marcel Ciolacu la șefia partidului. Anumite surse din partid confirmă că acesta nu ar mai fi răspuns la telefon încă din cursul serii trecute.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat: „Astăzi suntem hotărâți să lăsăm greșelile trecutului în urmă, acolo unde le este locul”

Marcel Ciolacu își dorește ca „vremea tătucilor” să înceteze în PSD, făcând referire la vechea epocă, cea marcată de Liviu Dragnea.

„Vrem să rămânem un partid care se uită în trecut sau un partid care privește în viitor. Suntem puțini în această sală dar foarte mulți în țară. Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid, ați avut, la fel ca și mine, rezultate bune, ați construit, la fel ca și mine, organizații puternice. Munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca o cheie la porțile Justiției. Trebuie astăzi să ne rupem de acest trecut. Justiția trebuie făcută în sala de judecată. Reforma Justiției trebuie făcută de Justiție, de magistrați, de asociațiile profesionale. O spun asumat, conștient că poate pierd voturile unora. În mandatul meu PSD va rămâne pe agenda românilor, iar Justiția acolo unde îi e locul, în sala de judecată. Viitorul PSD înseamnă toleranță zero față de corupție, dar și față de abuzuri. Viitorul PSD înseamnă alături de familia europeană, aceasta este calea viitorului PSD”, a declarat Marcel Ciolacu, în discursul său.

Congresul PSD – video:

PSD își modifică statutul

Principalele modificări ale statului PSD:

1. Deciziile majore ale partidului care trebuie luate în intervalul dintre două congrese vor fi stabilite în cadrul Comitetului Politic Național (CPN), din care vor face parte președinții organizațiilor județene, dar și președinții de consilii județene și primari, întrucât aceștia au legitimitate populară și sunt în contact direct cu alegătorii, fiind deci în măsură să fundamenteze deciziile partidului pe baza așteptărilor reale ale cetățenilor.

2. Reconstrucția Biroului Permanent Național(BPN) – BPN va duce la îndeplinire deciziile CPN și va lua hotărâri privind problemele curente ale partidului. BPN va fi compus dintr-o echipă de oameni integri și profesioniști, cu experiență profesională și politică, care să se bucure de susținerea unor largi comunități sau categorii sociale.

3. Respectarea procedurilor decizionale – Deciziile care nu respectă procedurile interne vor deveni nule de drept. Toate deciziile, fără excepție, vor trebui să urmeze regulile interne stabilite prin statut sau de forurile de decizie în drept. Pentru situații excepționale vor fi definite proceduri excepționale, care să asigure luarea deciziilor în regim de urgență, asigurându-se totodată legitimitatea politică.

Citește și: Păreri împărțite despre Congresul Extraordinar PSD

#News