Într-un an cu note proaste și repetenție la capitolul socializare, Bucureștiul ne dă note muzicale. Știm cu toții că muzica ne apropie, ne este terapie și ne poate face să uităm ceea ce trebuie uitat.

Dacă ești din București, ești meloman și nu ai un program pentru weekend, poți alege între două parcuri: Kiseleff sau Bazilescu. Și, în același timp, poți alege între muzică clasică, jazz sau taraf. Nu vorbim doar de un singur weekend, ci de un program care durează până pe 13 septembrie.

E un an cu prea multă liniște și prea multe știri negative. Cum luptă Bucureștiul cu liniștea? Prin muzică.

Primăria Sectorului 1 prin Centrul Cultural al Sectorului 1 organizează, în perioada 22 august – 13 septembrie, în zilele de sâmbătă și duminică, evenimentul cultural artistic ”Muzică de promenadă în Sectorul 1”.

Evenimentul se adresează cetățenilor sectorului 1 și nu numai, care își vor petrece vacanța de vară în București. Concertele au loc în parcul Kiseleff (sâmbăta) și în Parcul Bazilescu (duminica).

Parcul Kiseleff (zona Foișor)

Sâmbătă, 22 august / 19:30 – 21:00

ANGELY’S

(fanfară)

Sâmbătă, 29 august / 19:30 – 21:00

CVARTETUL PASSIONE

(muzică clasică)

sâmbătă, 5 septembrie / 19:30 – 21:00

SEBASTIAN BURNECI BRASS BAND

(jazz)

sâmbătă, 12 septembrie

19:00 – 20:30

SYMPHACTORY QUINTET

(muzică clasică)

20:30 – 22:00

SIMION BOGDAN – MIHAI ȘI LĂUTARII DE MĂTASE

(taraf)

Intrarea este liberă.

Nu costă nimic să îți faci un plan, să vezi și să asculți un altfel de București, să alegi un parc și să uiți că ești în anul 2020.

Ne putem întoarce în timp, când fanfara sau melodiile clasice ne făceau să zâmbim. Sau ne putem reîndrăgosti de jazz. Poate este un an pierdut din multe puncte de vedere, dar un weekend pe note muzicale nu poate aduce decât câștig. Timp liber, timp de calitate și mult optimism.

Citește și: Firea anunță inaugurarea unui loc magic, Muzeul Copiilor

#News