Acum câteva zile, Hashtag News vă anunța că Primăria Sectorului 1 a Capitalei a achiziționat un sistem ultraperformant pentru depistarea temperaturii corporale, ce urma a fi folosit în interiorul instituției, atât pentru angajații primăriei, cât și pentru cetățenii ce calcă pragul acesteia.

”Pentru mine este esențială protejarea de o posibilă infectare cu noul Coronavirus a angajaților și a familiilor acestora, precum și a locuitorilor Sectorului 1 care vor intra în instituția noastră în momentul în care se va redeschide programul de lucru cu publicul. Iată de ce am decis să introducem acest sistem de testare a temperaturii corporale care ne spune în timp real dacă angajatul are sau nu o problemă de sănătate care se manifestă prin creșterea temperaturii. Mă gândesc ca, din toamnă, aceste termoscanere să le instalăm în toate grădinițele, școlile și liceele din Sectorul 1, pentru că nimic nu este mai important decât protejarea sănătății copiilor noștri”, spunea acum două zile primarul Daniel Tudorache.

Daniel Tudorache răspunde întrebărilor redacției Hashtag News

Dorind să cunoaștem mai multe amănunte despre această achiziție, redacția noastră l-a contactat telefonic pe primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, pentru a-i adresa o serie de întrebări. La întrebarea „Cât a costat termoscanerul achiziționat de Primăria Sectorului 1?”, primarul ne-a răspuns că acesta a fost primit gratuit, scopul fiind tocmai dovedirea eficienței acestuia. Astfel, dacă sistemul de scanare a temperaturii se va dovedi a fi unul compatibil cu cerințele, se intenționează achiziționarea mai multor astfel de termoscanere, pentru a putea fi folosite și în grădinițe și școli, ca măsură suplimentară de prevenire a răspândirii virusului.

Citește și: Sistem de măsurare a temperaturii corporale la sediul Primăriei S1

#News