Peste 130 de reclamații privind poluarea fonică produsă de un restaurant din Sectorul 6

Locatarii susţin că sunt deranjați de angajaţii unui restaurant care şi-au făcut un obicei din a da muzica la maximum, noapte de noapte

Sute de bucureşteni care locuiesc pe Bulevardul Ghencea din Sectorul 6 susţin că sunt terorizaţi la propriu de angajaţii unui restaurant care şi-au făcut un obicei din a da muzica la maximum, noapte de noapte, potrivit g4media.ro.

Oamenii spun că de ani de zile sunt poluaţi fonic, în ciuda sutelor de reclamaţii pe care le-au făcut.

„Are sute de sesizări în nouă ani, cel puţin una pe săptămână. A funcţionat chiar şi pe timp de pandemie. Muzica se aude în casă foarte tare între orele 23.00 şi 6.00 dimineaţa ca şi cum ai fi uitat televizorul deschis. Se disting doar basul si clarinetul. Sunt nopti in care vibrează geamurile. Au boxe de 2.5 m la interior. Am sute de probe. Sute. Am telefonul blocat de probe. Îşi postează ilegalitatea pe Facebook si Poliția spune ca patrulează, vine, dă amendă si pleacă, iar ei dau muzica si ma tare. Sunăm chiar şi de trei ori pe noapte. Avem un grup care suna. Suntem 5 persoane, cei care mai au curaj. De obicei, vineri plecăm la rude pentru că ştim ca putem dormi bine. Dar e normal?”, a declarat pentru G4Media.ro sub protecţia anonimatului, unul dintre cei deranjaţi de poluarea fonică.

 Potrivit datelor de pe site-ul oficial al restaurantului, acesta are o capacitate de peste 250 de persoane

Restaurantul organizează nunţi, botezuri, majorate, banchete şi parastase după următorul program: între 12.00 şi 23.00 de luni până miercuri şi între 12.00 şi 06.00, de joi până duminică, cu menţiunea că „În fiecare zi, restaurantul este deschis până la ultimul client”.

 Primăria Sectorului 6 spune că din 2021 până în prezent, Poliţia Locală a suspendat activitatea restaurantului Bulevard de două ori şi a făcut 30 de controale în urma celor aproape 130 de petiţii şi sesizări primite din partea cetăţenilor. Numai în primele luni ale acestui an a primit 64 de reclamaţii şi a făcut 15 controale.

„Poliţiştii locali au aplicat în total 12 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 7.100 de lei.”, scrie în răspunsul Primăriei Sectorului 6.

Papa Francisc, operat de urgență la Roma