Șofer din Finlanda, amendat cu 121.000 de euro pentru depășirea vitezei legale cu doar 32 de km/h

El a mai fost amendat cu 121 de mii de euro pentru că a condus cu 82 km/h într-o zonă cu limită de 50 km/h,

Un șofer din Finlanda a primit cu o amendă în valoare de 121.000 de euro, după ce a depășit viteza legală cu doar 32 de km/h, în Finlanda. El a mai fost amendat cu 121 de mii de euro pentru că a condus cu 82 km/h într-o zonă cu limită de 50 km/h, potrivit antena3.ro.

/externe/-amendat-121000-euro-depasit-viteza-legala-32-kmh-676551

Finlanda este cunoscută pentru pentru regulile sale de circulație stricte concepute în așa fel încât numărul de incidente să fie extrem de mic,  siguranța în trafic fiind primordială

.Chiar dacă la prima vedere amenda încasată de șofer este una halucinantă, pentru Finlanda nu este una deloc neobișnuită pentru că regulile sunt diferite față de cele de la noi sau din alte state europene. Poliţiştii finlandezi l-au sancționat pe șofer, după ce acesta a depășit viteza într-o porțiune de drum, unde limita maximă era de 50 km/h. Radarul a indicat că bărbatul a rulat cu o viteză de 82 km/h, iar pentru că  a depășit viteza legală cu 32 km/h, a fost sancționat dur de polițiști.

Bărbatului i-a fost suspendat permisul auto pentru o perioadă de zece zile și trebuie să plătească amenda în valoare de 121.000 de euro.

Sancțiunea este una colosală pentru un șofer din România, dar în Finlanda lucrurile stau altfel. Amenzile sunt aplicate în funcție de veniturile pe care șoferul le încasează. În ciuda acestei amenzi record, nu este prima oară când șoferul respectiv are probleme cu legea. Bărbatul care locuiește în Aaland, se numește Anders Wiklof și este cunoscut în orașul său drept „regele”, pentru că deține funcția de președinte al unui holding uriaș – afaceri cu elicoptere, comericale, turistice și imobiliare. De-a lungul timpului, acesta a încasat alte două amenzi la fel de usturătoare. Prima, o amendă de 95.000 de euro a fost în anul 2013, tot pentru depășirea limitei de viteză.  O altă penalizare, o amendă de 64.000 de euro a luat-o în 2018.„Regret cu adevărat această situație”, a declarat Anders Wiklof, bărbatul care a fost amendat de oamenii legii din Finlanda.

Ţigări de peste 2,2 milioane de euro, găsite într-un camion la Vama Arad