Daniel Florea - foto Kanal D
Daniel Florea - foto Kanal D

Disperare mare pentru obținerea unui nou mandat de primar al Sectorului 5 din partea social-democratului Daniel Florea. Acesta a găsit o formă inedită de a atrage votanții de partea sa, ca să nu o spunem pe cea dreaptă, de mituire a alegătorilor, oferirea de vouchere în valoare de 100 de lei.

Pe surse, Florea a încheiat un contract cu Fan Courier, o firmă de curierat, care va distribui „din ușă în ușă”, tuturor cetățenilor din acest sector, aceste vouchere.

Potrivit sursei, prima tranșă este de 3.000 de vouchere, iar angajații firmei sunt obligați să fie la muncă până la livrarea acestor „bilete” și peste program, care știm că este „de la 9 la 5”.

Reamintim, că la începutul lunii, zeci de oameni au așteptat să le vină rândul ca să-și încaseze voucherul de 100 lei, cel promis de Florea în schimbul unei ștampile pe numele lui la alegerile locale din 27 septembrie. Dincolo de izul penal al mitei electorale, în schimbul a 100 lei oamenii au trebuit să aștepte la o coadă interminabilă în plină caniculă, o coadă în care nimeni nu a vegheat dacă se respectă sau nu regula distanțării sociale.

Mita electorală te trimite la „răcoare”

„Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, potrivit art. 386 din Codul Penal.

Citește și: În Sectorul 5, Florea continuă să îi umilească pe cetățeni pentru 100 lei

#News