Ce va fi după congres, nu putem ști. Cu toate astea, în mod cert, putem bănui. Pe de-o parte, președintele interimar al partidului, totodată cel ce își dorește să devină președinte „cu acte în regulă” se declară optimist, menționând că își dorește să creeze standarde, pe de altă parte, susținătorii lui Eugen Teodorovici plâng în pumn, mâhniți.

Marcel Ciolacu își dorește ca PSD să devină un etalon

Președintele interimar al PSD a declarat că acest congres țintește să stabilească niște standarde politice și speră ca pe viitor să creeze un precedent.

„Este un eveniment special al PSD, chiar dacă Congresul nu mai este în modul clasic, fizic, este un Congres 90% online, normal că aseară mi-a venit mai greu somnul și am citit editorialul maestrului Cristoiu și are dreptate în tot ceea ce a scris. PSD are capacitatea de a se adapta noului și de a fi deschizător de drumuri. Ne bucurăm că PSD va fi un etalon de organizare a unui Congres online. Avem nevoie de o nouă conducere aleasă de colegii mei.

Anul viitor va avea loc un Congres ordinar, cu alegeri de la bază în sus.

Sunt ferm convins că este un moment de răspântie atât pentru viața internă de partid a PSD, cât și pentru întreaga clasă politică românească.”, a spus Marcel Ciolacu.

Codrin Ștefănescu își menține poziția

Așa cum era, de altfel, de așteptat, Codrin Ștefănescu nu se declară trup și suflet congresului PSD, spunând că acesta va fi doar o glumă macabră menită să-l poziționeze pe Marcel Ciolacu în fruntea partidului, în detrimentul lui Eugen Teodorovici care, în opinia acestuia, ar fi fost umilit.

„Congresul PSD o sā fie doar o glumā macabrā! Cu aranjamente dinainte ticluite, ca sā iasā Ciolacu si mica sa echipā de academişti secreţi. Pe lángā statut, moralā si bun simţ. Pentru cā nu numai Eugen Teodorovici a fost umilit de bāietii āştia ai sistemului. Ci intregul partid cu electoratul sāu cu tot. Iar personajele acestea, echipate in civil, numai la victoria PSD in alegeri nu se gândesc. Dimpotrivā”, a scris Codrin Ştefănescu pe Facebook înaintea Congresului PSD.

Vasile Dîncu rămâne sceptic: „Congresul ultimei șanse”

Pe de altă parte, Vasile Dîncu este de părere că PSD se află acum într-un moment de răspântie care va decide, pe viitor, direcția pe care partidul o va urma.

„PSD trebuie să recunoaştem a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri”, a afirmat Vasile Dîncu.

Citește și: Firea anunță inaugurarea unui loc magic, Muzeul Copiilor

#News