Gabriela Firea

Cu ocazia Congresului Extraordinar al PSD, primarul general al Capitalei a declarat că, deși PSD este sfătuit să se înnoiască, poate cea mai bună atitudine ar fi cea de revizuire a atitudinii, sugerând că cei care au greșit ar trebui să plătească pentru asta, iar cei ce s-au dovedit a fi onești, să rămână.

Gabriela Firea: „Ni s-au pus ştampile, etichete, s-a aruncat anatema, suntem demonizaţi, plăcuţele şi aşa mai departe”

„Se vorbeşte intens despre faptul că PSD trebuie să se înnoiască, eventual să fie altul. Cred că în primul rând trebuie să fim noi cei adevăraţi şi care am avut anticorpi şi faţă de cei care ne-au stricat numele. Până la urmă am ştiut să ne facem ordine în propria casă. Avem strategii, programe, proiecte. Toate sună bine, toate sunt foarte bune, nu? Dar dacă rămânem cu ele doar pe hârtie, nu înseamă că au dreptate românii – e aceeaşi Mărie, cu altă pălărie. Eu propun nu să o schimbăm pe Maria, doar să ne uităm din când în când la pălărie. Dacă schimbăm, numele, sigla, conducerea, poate chiar sediul, nu înseamnă că s-a produs vreo revoluţie, pentru că adevărata revoluţie e în fiecare clipă, alături de oameni.

Dacă Bucureştiul e împânzit de afişe, i-au uitat pe oameni. Mulţi ies şi zic suntem 6,7 partide, ne-am coalizat. Şi oamenii unde sunt, unde au rămas? În CGMB au votat împotriva modernizării spitalelor, pentru că a propus Gabriela Firea, au votat împotriva înnoirii parcului auto, pentru că a propus Gabriela Firea. Întotdeauna au votat împotrivă. Atunci de ce să îmi fie mie ruşine? Lor să le fie ruşine. Eu nu am făcut nimic în viaţă, nici cea privată, nici cea politică, de care să îmi fie ruşine. De ce să plec eu capul? Ştim cine a greşit şi cine a plecat. Nu putem plăti la nesfârşit pentru erorile de acum ceva timp. Trebuie să fim evaluaţi pentru ceea ce facem, nu pentru istorie. S-a dat votul pentru istorie.”, a declarat Firea la Congres.

Astfel, Firea este de părere că oricât de „demonizați” ar fi fost, de-a lungul timpului, social democrații, este important ca cei din PSD să țină capul sus.

„Ni s-au pus ştampile, etichete, s-a aruncat anatema, suntem demonizaţi, plăcuţele şi aşa mai departe. Eu cred că trebuie să ne luăm viitorul în propriile mâini. Am fost, suntem şi categoric vom fi alături de români, cu toată puterea noastră. Nu ne ascundem sub nicio umbrelă, slogan. Suntem în faţa dumneavoastră. Ştiu că sunt colegi, consilieri judeţeni, primari, care se simt trădaţi. Când ne depuneam candidaturile, aflam că încă unul a mai plecat la PNL, că deh sunt la guvernare au ce oferi. Dragi colegi, capul sus, fruntea sus. Există o vorbă veche din popor – chiar şi baronii galbeni iubesc trădarea, dar nu îi iubesc pe trădători. Să îi ajutăm pe oameni. Oameni în primul rând”, a spus Gabriela Firea, la CEX.

Citește și: Ciolacu covoacă CEX-ul. Moțiunea de cenzură, prioritară

#News